Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" punktu sezonai pieliks ar cīņu pret Nazarovu un "Neftekhimik"

© F64

Šovakar pulksten 17:00 Kontinentālās hokeja līgas devītajai sezonai punktu liks Rīgas "Dinamo", kas ar cerību izcīnīt 21. uzvaru savā laukumā uzņems Ņižņekamskas "Neftekhimik".

Pirms divām dienām Rīgas "Dinamo" izcīnīja vienu no sezonas dramatiskākajiem panākumiem, mājās ar 2:1 pārspējot Arta Ābola trenēto Toljati "Lada". Sāncenšu vārtsargs Edgars Masaļskis ilgi bija necauršaujams, tomēr 17 sekundes līdz pamatlaika beigām ripu viņa vārtos dabūja Lauris Dārziņš, kurš kļuva par varoni arī pagarinājumā.

Ticis pie izgājiena vienatnē, Dārziņš meta starp kājsargiem un nodrošināja panākumu četras sekundes līdz pagarinājuma beigām. Tādējādi viņš pievienojās Mikam Indrašim, kļūstot par otro Rīgas "Dinamo" spēlētāju, kurš šajā sezonā sasniedzis desmit gūto vārtu atzīmi. Ar 28 punktiem viņš ir pārliecinoši rezultatīvākais komandā, jo tuvākie sekotāji - Indrašis un Guntis Galviņš - sakrājuši 22 punktus.

Pēdējā iespēja papildināt punktu krājumus rīdziniekiem būs šovakar, savā laukumā uzņemot Ņižņekamskas "Neftekhimik", kas ar 79 punktiem ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, pēdējā brīdī zaudējot izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Cerību stariņš izdzisa ceturtdien, viesos ar 1:2 bullīšos zaudējot Minskas "Dinamo", bet derēja tikai panākums pamatlaikā.

Vienīgos vārtus 44 sekundes līdz pamatlaika beigām guva zviedru uzbrucējs Rikards Ginge, kurš arī realizēja pēcspēles metienu, taču palīdzību no partneriem nesagaidīja. Ginge ar 23 rezultatīviem metieniem ir Ņižņekamskas "Neftekhimik" labākais snaiperis, tuvāko sekotāju apsteidzot par desmit metienu tiesu.

Otrdien ar 2:3 pagarinājumā tika zaudēts Helsinku "Jokerit", kaut pirms tam bija izcīnītas četras uzvaras pēc kārtas. Punktu atkal izcīnīja Ginge, kurš bija precīzs pusotru minūti līdz pamatlaika beigām un rezultatīvi piespēlēja pirmajos vārtos.

Tomēr Ņižņekamskas "Neftekhimik" rezultatīvākais spēlētājs ir cits leģionārs - amerikānis Dens Sekstons, kurš komandu pārstāv kopš 2013. gada, 50 mačos savācis 49 punktus. Sešus no 13 vārtiem viņš guvis vairākumā, tāpat Sekstona kontā ir trīs izšķirošie bullīši.

Gingem ir 36 punkti, Žilbērs Brulē 36 mačos savācis 31 punktu, tomēr skaļākais uzvārds atrodas uz Ņižņekamskas "Neftekhimik" rezervistu soliņa - komandu trenē skandalozais Andrejs Nazarovs, kurš sezonas ievadā tika atlaists no Astanas "Barys" un Kazahstānas izlases galvenā trenera amata.

Vai rīdziniekiem izdosies apturēt Ņižņekamskas "Neftekhimik" leģionārus un pārspēt lieliskos vārtsargus (22 gadus vecais Andrejs Karejevs, kurš pārnāca no Novokuzņeckas "Metallurg", 15 mačos atvairījis 94,4% sāncenšu metienu un trīs reizes nosargājis cietoksni neieņemtu)? Pirmais iemetiens pulksten 17:00.