Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

SPĒLES DIENA: "Dinamo" piecu spēļu izbraukumu noslēgs Minskā

© Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šovakar pulksten 18:30 noslēgs 12 dienas ilgušo izbraukumu, tiekoties ar Rietumu konferences sestās vietas īpašnieci Minskas "Dinamo", kam šosezon zaudēts divos no trīs dueļiem.

16,6 tūkstoši kilometru lidmašīnā, 12 dienas un piecas spēles - Rīgas "Dinamo" sezonas garākais izbraukums noslēgsies šovakar. Līdz šim izcīnītas divas uzvaras un divas reizes piedzīvotas neveiksmes, tostarp sausais zaudējums ar 0:5 pret Habarovskas "Amur".

Pirms trīs dienām rīdzinieki vienas trešdaļas laikā ieguva trīs vārtu pārsvaru, kuru arī izsēja vienas trešdaļas laikā, tomēr bullīšos izdevās ar 4:3 pieveikt Pekinas "Kunlun Red Star", pirmo viesošanās reizi Ķīnā pabeidzot uz pozitīvas nots. Pirmos vārtus Rīgas "Dinamo" rindās guva Georgs Golovkovs, otro reizi izcēlās Uvis Balinskis, mājinieki izlīdzinājumu panāca deviņas sekundes līdz beigām, bet rīdzinieki atbildēja ar trīs realizētiem bullīšiem - Gints Meija, Lauris Dārziņš un Filips Toluzakovs.

Šovakar 18:30 izbraukuma pēdējā spēlē pretiniekos stāsies Minskas "Dinamo", kas cīnās par sestās vietas noturēšanu Rietumu konferencē, un tā ļautu Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīties no Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA. Baltkrieviem ir 82 punkti, bet Podoļskas "Vityaz" savākusi par četriem punktiem mazāk.

Arī Minskas "Dinamo" atgriezās no austrumu izbraukuma, kurā trīs spēlēs tika iegūti pieci punkti un arī piedzīvots sausais zaudējums - 0:1 pret Habarovskas "Amur", 3:2 pēcspēles metienos pret Pekinas "Kunlun Red Star" un 5:3 pret Vladivostokas "Admiral", vēl vairāk sabojājot Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas izredzies iekļūt izslēgšanas mačos.

Noslēdzošajā mačā visvairāk spēka bija palicis četriem Baltkrievijas uzbrucējiem - Sergejs Drozds, Aleksandrs Kitarovs, Andrejs Stepanovs un Artjoms Volkovs katrs savāca pa diviem punktiem. Savukārt komandas rezultatīvākais spēlētājs kanādietis Mets Elisons, kurš 45 spēlēs savācis 40 punktus, no izbraukuma pārveda divas rezultatīvas piespēles. Divu punktu pienesumu deva arī rezultatīvākais aizsargs kanādietis Marks Andrē Graņāni - 1+1.

Likumsakarīgi, ka arī Minskas "Dinamo" pirmais vārtsargs ir kanādietis - Bens Skrivenss. Viņš atvairījis 92,1% pretinieku metienu, vidēji ielaidis 2,23 ripas un septiņas reizes laukumu pametis nepārspēts, un ar to pietiek ceturtajai vietai Kontinentālajā hokeja līgā, atpaliekot no Aleksandra Jerjomenko (Maskavas "Dynamo"), Igora Šestjorkina (Sanktpēterburgas SKA) un Iļjas Proskurjakova (Ņižņijnovgorodas "Torpedo").

Skrivenss sargājis vārtus arī visos trīs dueļos pret Rīgas "Dinamo", palīdzot baltkrieviem izcīnīt divas uzvaras, tomēr viņš atvairījis tikai 91,5% rīdzinieku metienu jeb spēlējis sliktāk nekā ierasts. Statistiku sabojāja zaudējums ar 3:4 Rīgā, Meijam uzvaras vārtus iemetot pēdējā sekundē, bet Mikam Indrašim izlīdzinājumu panākot tikai 2:31 minūti iepriekš.

Vai Rīgas "Dinamo" izdosies garo izbraukumu noslēgt uz pozitīvas nots un otro reizi sezonā pieveikt niknos konkurentus? Sākums pulksten 18:30, tiešraide kanālā Viasat Sport Baltic.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Antons Naumovs.
Aizsargi: Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Uvis Balinskis, Kristaps Zīle un Imants Leščovs.
Uzbrucēji: Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Koltons Gilīss, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Filips Toluzakovs un Georgs Golovkovs.

Rīgas "Dinamo" izbraukuma kalendārs

Datums Laiks Pretinieks Rez.
9. janvāris 18:00 Jaroslavļas "Lokomotiv" 1:3
12. janvāris 11:30 Vladivostokas "Admiral" 3:1
14. janvāris 9:00 Habarovskas "Amur" 0:5
16. janvāris 13:30 Pekinas "Kunlun Red Star" 4:3 PM
19. janvāris 18:30 Minskas "Dinamo"