Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' pārspēj Magņitogorsku

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Rīgas ''Dinamo'' hokejisti pirmoreiz KHL mājas spēli aizvadījuši ''Tondiraba'' arēnā Tallinā, uzņemot esošos Gagarina kausa īpašniekus - Magņitogorskas ''Metallurg''. Kārtīgā drāmā pēcspēles metienos uzvaru ar 4:3 izcīnīja ''Dinamo''.

Rīgas "Dinamo" vārtos atgriezās Jānis Kalniņš, savukārt aizsargu trešajā pārī Jēkabs Rēdlihs spēlēja Ralfa Freiberga vietā. Lielas izmaiņas piemeklēja pirmos divus uzbrucēju virknējumus. Pjotram Ščastļivijam tiekot pārceltam uz ceturto maiņu, bet Gintam Meijam - uz otro, kopā ar Gunāru Skvorcovu darbojās Tims Sestito un Edgars Kulda. Meija otrā virknējuma centrā spēlēja pie Džastina Šaga un Koltona Gilīsa. Nikolaja Jeļisejeva vietā ceturtajā maiņā bija Kaspars Saulietis.

Spēli aktīvāk uzsāka Magņitogorskas hokejisti, kuri arī uzbruka bīstamāk, īpaši izceļoties komandas līderiem - Sergejam Mozjakinam un Danisam Zaripovam.Tomēr astotajā perioda minūtē viesu lomā esošie Magņitkashokejisti kļūdījās uz savas zilās līnijas, ripu ieguva Oskars Cibuļskis, ieslidoja zonā un neatvairāmi raidīja ripu vārtu kreisajā stūrī - 1:0 un gūti pirmie vārti ''Tondiraba'' arēnā KHL! Spēle turpinājās augstā tempā, taču tehniskie brāķi dažreiz liedza hokejistiem realizēt iespējas. Pirmā trešdaļa noslēgusies ar rīdzinieku minimālu pārsvaru.

Otro spēles trešdaļu ar spiedienu pretinieku zonā uzsāka Rīgas hokejisti, taču ''Metallurg'' līderi pamazām spēli izlīdzināja. Uzvarot iemetienu pie Jāņa Kalniņa vārtiem, pie ripas tika Tomašs Filipi, kurš nekavējoties meta pa vārtiem. Kalniņš glābt nespēja un rezultāts izlīdzināts - 1:1. Interesanti, ka līdz 25. spēles minūtei abas komandas laukumā pieturējās pie stingras disciplīnas. Tomēr tad uz noraidīto soliņu par sitienu pretiniekam devās Džastins Šags.

Laukumā atkal devās Magņitogorskas labākie spēlētāji. Pēc lieliskas izspēles pie ripas tika KHL rezultatīvākais vīrs Mozjakins, kurš meta pa vārtiem un bija precīzs - 2:2. Pēc brīža rīdzinieki noraidījās vēlreiz, taču šoreiz to izdevās izturēt. Lai arī zaudējuši divus bezatbildes vārtus, ''Dinamo'' vīri negrasījās padoties. Labā ātrumā ripu pie pretinieku zilās līnijas saņēma nupat noraidījumu izcietušais Indrašis, ieslidoja zonā un no visa spēka trieca ripu vārtu devītniekā - 2:2!

Piecas minūtes līdz otrā perioda beigām pirmoreiz spēlē noraidījās arī viesi. Ja Gilīsa maiņai vairākumā nekas neizdevās, tad pamatīgus karuseļus pie Košečkina vārtiem taisīja Bičevska uzbrucēju trijnieks ar Ščastļiviju un Galviņu aizsargu pozīcijā. Guntis spēcīgi meta pa vārtiem, pie vārtsarga atsistās ripas pirmais bija Bičevskis, uzreiz to piespēlēja pie tukšā vārtu stūra dežurējošajam Indrašim, kurš guva savus otros vārtus šovakar - 3:2!

Trešo, tāpat kā otro periodu, rīdzinieki uzsāka, atrodoties vadībā. Diemžēl mūsējie jau pirmajās minūtēs atzīmējās ar nu jau pierasto skaitliskā sastāva pārkāpumu. Tomēr, spēlējot uzmanīgi, mazākumu izdevās izturēt. Arī turpinājumā vētraini uzbruka pretinieki, taču vairākkārt glāba Kalniņš, kamēr ''Dinamo'' hokejisti centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Pēc vēl viena smaga mazākuma izturēšanas divatā pret vienu aizsargu izgāja Galviņš un Krišjānis Rēdlihs, taču Gunta metienu atvairīja Košečkins.

Abas komandas turpināja radīt bīstamus momentus, taču lieliski spēlēja vārstargi. Nepilnas trīs minūtes pirms trešdaļas beigām pretinieki iemainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas deva rezultātu - nedaudz aizmirsts bija Zaripovs, kurš precīzi meta starp Kalniņa kājsargiem un izlīdzināja rezultātu - 3:3. Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās, kas nozīmēja, ka nepieciešams papildlaiks.

Papildlaikā aktīvi centās uzbrukt abas komandas, tomēr pamazām iniciatīvu pārņēma ''Metallurg'' hokejisti. Par spīti viņu centieniem, pārliecinoši vārtos darbojās Kalniņš. Arī ar papildu piecām minūtēm nepietika, līdz ar to komandām bija jāgatavojas pēcspēles metieniem.

Kā pirmais savu metienu izpildīja Gints Meija. Komandas kapteinis ar māņkustībām neaizrāvās, un ar plaukstas metienu bija precīzs. Otrā laukuma galā to pašu centās atkārtot Kovāržs, bet lielisks bija Kalniņš. Miks Indrašis savukārt centās vārtsargu apspēlēt, taču ripa nošļuka no lāpstiņas. Fenomenāli Zaripova māņkustībām izsekoja Kalniņš un vārtus neielaida. Neprecīzi meta Dārziņš, kas nozīmēja, ka tagad visu izšķirs Mozjakina un Kalniņa duelis. Tajā pārāks izrādījās latvietis, atnesot Rīgas ''Dinamo'' uzvaru ar 4:3!