Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensona pirmais treneris: "Zemgus ir mana mūža darbs"

© evhshockey.com

Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons (21) nupat debitēja Nacioālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēlē. Viņa pirmais treneris Edmunds Vasiļjevs sarunā ar žurnālu "Mājas Viesis" atzīst, ka viņu nepārsteidz Girgensona panākumi Ziemeļamerikā. Jau no mazotnes bija redzams, ka ir talants un darba mīlestība.

Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs savā otrajā sezonā kļuvis par vienu no komandas līderiem. "Pārsteigts neesmu, priecīgs - gan," atzīst Edmunds Vasiļjevs. "Zemgum jau bērnības patika trenēties. Viņš visu laiku bija līderis, saprata, ka jāvelk aiz sevis pārējie. Trenerim nekad pretī nerunāja. Zemgus nečīkstēja, ka ir par daudz un par grūtu. Treniņos vienmēr izpildīja visu un pa virsu. Ja prasu 20 reižu, viņš uztaisa 25. Es biju pārliecināts, ka Zemgus izlauzīsies līdz NHL, jo bija ļoti labi sagatavots - fiziski, tehniski, taktiski. Pamati bija ielikti fundamentāli. Zemgus ir mana mūža darbs - no apakšas līdz augšai. Man ir patiess prieks, ka viņš sasniedza savu mērķi."

Girgensons nupat piedalījās NHL Zvaigžņu spēlē, kur viņu iebalsoja līdzjutēji. "Uzskatu, ka viņš bija to pelnījis. Kādus golus met! Ne tā, ka kāds uz tukšiem vārtiem iedod, pats iet, cīnās un panāk savu," norāda hokejista pirmais treneris Vasiļjevs.

Šim trenerim bijuši vairāki audzēkņi, kuri kļuva par pazīstamiem hokejistiem, piemēram, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Atvars Tribuncovs. Trīs gadus trenēja arī Sandi Ozoliņu. Atbildot uz jautājumu, kurš ir talantīgāks - Girgensons vai Ozoliņš, treneris pārliecinoši atbild, ka noteikti Zemgus.

Latviešu uzbrucējs šobrīd ir Bufalo kluba labākais snaiperis (13 vārti) un otrs rezultatīvākais spēlētājs (22 punkti).