Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensona komanda uzvar Zvaigžņu spēles meistarības konkursos

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles meistarības konkursos Kolumbusā aizvadītajā naktī pārāka izrādījās latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Folinjo komanda.

Zemgus Girgensons piedalījās "Bridgestone" NHL ātrākā slidotāja konkursā, kurā apli veica 14,101 sekundē, kas bija septītais rezultāts no astoņiem startējušajiem. Visātrāk distanci veica Tampabejas "Lightning" kanādiešu uzbrucējs Džonatans Druēns, kurš sasniedza rezultātu 13,103 sekundes.

Tāpat latviešu uzbrucējs piedalījās arī "Discover" "bullīšu" konkursā, kas šogad tika aizvadīts pēc jauniem noteikumiem. Kopumā tika aizvadītas trīs kārtas, katrā no kurām piedalījās pa septiņiem laukuma spēlētājiem un vienam vārtsargam no katras komandas. Metienu izpildīšanai septītniekam bija dotas divas minūtes, bet katram spēlētājam maksimālais "bullīša" izpildīšanai atvēlētais laiks bija desmit sekundes. Girgensons savā vienīgajā mēģinājumā nespēja pārspēt Teivsa komandas slovāku vārtsargu Jaroslavu Halāku.

Lai gan "bullīšu" konkursā, kas tika aizvadīts kā pēdējais, Folinjo komanda zaudēja ar 10:15, tomēr kopvērtējumā tas neliedza nosargāt uzvaru ar 25:19.

"Honda" pretuzbrukumu konkursā pārliecinoši visvairāk skatītāju balsu sociālajā tīklā "Twitter" nopelnīja mājinieku komandas Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējs Rojs Džohansens (44,3%). Bet "Draftkings" metienu precizitātes konkursā visātrāk četrus mērķus "sašāva" Čikāgas "Blackhawks" zvaigzne Patriks Keins, kuram bija nepieciešamas tikai 13,529 sekundes.

Tikmēr "Gatorade" meistarības stafetē Folinjo komanda un Teivsa komanda uzvaras dalīja uz pusēm, kas pēc četriem aizvadītiem konkursiem Folinjo komandai ļāva izvirzīties vadībā ar 12:2. Arī "AMP" spēcīgākā metiena konkursā labāk veicās Folinjo komandai, taču absolūti spēcīgāko metienu izdarīja Teivsa komandas aizsargs Šejs Vēbers no Nešvilas "Predators" - 174,6 km/h.