Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas izlases treniņiem pievienojas Merzļikins

Latvijas hokeja izlasei šodien pievienojies Šveicē sezonu aizvadījušais vārtsargs Elvis Merzļikins, savukārt treniņnometni atstājis uzbrucējs Lauris Bajarūns, pavēstījusi Latvijas Hokeja federācija.

Elvis Merzļikins šo sezonu aizvadīja Šveices Nacionālās līgas klubā „Lugano”, vārtos stājoties 22 spēlēs. Vidēji mačā viņš ielaida 2,13 vārtus un atvairīja 92,4% pretinieku metienu. Latviešu vārtsargs arī bija Latvijas U20 izlases sastāvā PČ 1. divīzijas A grupas turnīrā. Tajā Latvija ar viņu vārtos cieta zaudējumu 1:4 pret Dāniju un ieņēma otro vietu, neizmantojot iespēju atgriezties Elites divīzijā.

Merzļikins bija iekļauts NHL skautu drafta prognozēs kā sestais labākais Eiropā spēlējošais jaunais vārtsargs, taču sezonas izskaņā viņš guva savainojumu un spēlētājs jau iepriekš bija savā Twitter kontā norādījis, ka labprāt pievienotos izlasei, ja vien sekotu uzaicinājums.

Šobrīd Latvijas izlases vārtsargu līnijā ir Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs, Ivars Punnenovs, kurš arī spēlē Šveicē un pagājušajā nedēļas nogalē debitēja izlasē tik spoži, cik spoži vien iespējams (sausā spēle pret Krieviju), tāpat vēl tiek no NHL tiek gaidīts Kristers Gudļevskis, savukārt vārtsargi Jānis Kalniņš un Rihards Cimermanis treniņnometni jau atstājuši. To pašu šodien izdarījis arī Čehijā sezonu aizvadījušais uzbrucējs Lauris Bajarūns.

Gatavojoties pasaules čempionātam Minskā, Latvijas izlase jau paguvusi aizvadīt četras pārbaudes spēles. Divas reizes mūsu hokejisti atzina Somijas izlases pārākumu (1:5, 1:5), bet aizvadītajā nedēļas nogalē reizi piekāpās un reizi pieveica Krievijas izlasi (2:3, 1:0). Jau piektdien un sestdien mūsu valstsvienībai pārbaudes spēles ar Francijas izlasi.