Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Jelgava" trillerī uzveic "Skonto", lūgs izvērtēt tiesnešu darbību

Rīgas "Skonto" pirmo reizi astoņās savstarpējās Virslīgas spēlēs zaudējusi "Jelgavai". Daiņa Kazakeviča vadītā komanda šodien Rīgā uzvarēja ar 3:2. Uzvaras vārtus kompensācijas laikā pēc stūra sitiena guva Jevgeņijs Kazura. Neskatoties uz laimīgo uzvaru, "Jelgava" lūgs izvērtēt tiesnešu darbību šajā mačā.

Virslīgas līderiem šodien diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt malējais aizsargs Romāns Amirhanovs, bet savainojuma dēļ malā spiests palikt lietuviešu uzbrucējs, kurš iepriekšējā mačā pret "Mettu/LU" guva augšstilba savainojumu. Pirms mača ar Virslīgas marta/aprīļa labākā trenera balvu tika apbalvots "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars.

Spēli "Skonto" stadionā aktīvāk sāka jelgavnieki, kuru sastāvā divreiz ar galvu sita komandas labākais vārtu guvējs Vladislavs Kozlovs. Vienreiz labi nospēlēja Germans Māliņš, bet citā epizodē Kozlovs aizsita garām vārtiem. 15. minūtē mājiniekus pēc Valērija Redjko tālsitiena glāba vārtu pārliktnis. Piecas minūtes vēlāk "Jelgava" izvirzījās vadībā. Soda sitienu realizēja Kozlovs – 0:1.

"Skonto" puslaika otro pusi aizvadīja krietni vien sakarīgāk, taču uzbrukumu noslēgumos allaž kaut kā pietrūka gan Kristapam Blankam, gan Andrejam Siņicinam. "Nemanāmais" Elvis Stuglis laukumu pameta puslaika priekšpēdējā minūtē, vietu atdodot Valērijam Šabalam. 45. minūtē Māliņš neļāva Kozlovam ar spēcīgu sitienu dubultot viesu pārsvaru.

Rīdzinieki otro puslaiku sāka daudz labāk nekā pirmo, bet iesita tikai 65. minūtē. Redjko viesu soda laukumā nogāza Ruslanu Mingazovu, bet 11 metru soda sitienu realizēja Sergejs Šmatovaļenko – 1:1. "Skonto" spieda arī pēc rezultāta izlīdzināšanas, bet 78. minūtē ielaida pretuzbrukumā. Māliņu ar tālu sitienu pārspēja Boriss Bogdaškins – 1:2.

"Skonto" tomēr izdevās vēlreiz atspēlēties. 86. minūtē pēc centrējuma izgājienā kļūdījās viesu vārtsargs Marks Bodanovs, un ar galvu iesita Igors Savčenkovs – 2:2. Un tomēr "Skonto" šodien palika bez punktiem. Kompensācijas laikā "Jelgava" ieguva stūra sitienu, pēc kura izspēles ar galvu iesita Jevgeņijs Kazura – 3:2 "Jelgavai"! "Skonto izmisīgi centās trešo reizi izlīdzināt, taču Rioss nespēja ieraidīt bumbu vārtos no salīdzinoši labas pozīcijas.

Sezonu vārgi sākusī "Jelgava" pēdējās kārtās viesos pārspējusi gan "Ventspili", gan "Skonto". Rīdzinieki "Jelgavu" bija uzvarējuši visās septiņās līdzšinējās spēlēs Virslīgā.

Pēcspēles komentāri

Marians Pahars: "Protams, esam sarūgtināti par zaudējumu. Taču vienas spēles dēļ nevēlos izdarīt nopietnus secinājumus - 1. aplis kopumā mums nebija slikts. Šodien mums trūka trīs pamatsastāva spēlētāju, pie tam aizsardzības plāna, un diemžēl puiši, kuri nāca vietā, nespēja pilnvērtīgi aizvietot trūkstošos. Tur arī bija problēma - salaidām trīs neobligātus vārtus. Visi tie bija no standartiem - tas liecina par "Jelgavas" kvalitāti. Zinājām par to, gatavojāmies, taču nenospēlējām labi. Slikti gājām pēc otrajām [atlēkušajām] bumbām, gribējām uzvarēt, patērējot maz asiņu, negribējām iespringt.

Vai apmierināja mūsu spēle aizsardzībā? Nē, nē, protams, nē. Trīs vārtus ielaidām... Ne tikai četri aizsargi vainīgi, bet visa komanda. Principā, arī atskaitot ielaistos vārtus, "Jelgavai" bija vēl momenti. Viens Kozlovs radīja paniku visai aizsardzībai - sākumā nezinājām, kā ar viņu tikt galā. Taču jau minēju par problēmām ar sastāvu. Veicām vairākas izmaiņas aizsardzībā - Maksimenko no centra uz kreiso malu, Šmatovaļenko šajā (centra) pozīcijā kopš gada sākuma nebija spēlējis un labajā malā Fertovu nācās likt. Pēc tam tur Siņicinu ielikām, pēc viņa nomainīšanas ielikām tur Ibragimovu [smejas], jo Žatkins radīja mums problēmas un nezinājām, ko darīt. Taču negribu taisnoties - "Jelgava" šodien labi spēlēja, radīja mums daudz problēmu, labi kontrolēja bumbu un arī fiziski viņi ir labi gatavi, par ko liecina beigās izrautā uzvara."

Dainis Kazakevičs: "Protams, esam ļoti priecīgi par uzvaru, esmu lepns par saviem spēlētājiem - par to, ka, divreiz zaudējot vadības grožus, spēja atrast cīņassparu, lai izrautu uzvaru. Neskatoties uz uzvaru, mēs noteikti no kluba puses rakstīsim oficiālu vēstuli LFF Tiesnešu komitejai un pieprasīsim skaidrojumu un vērtējumu par šīs dienas spēles tiesnešu darbību [galvenais soģis šodien bija Ivars Caune - aut.piez.]. Un tiklīdz to saņemsim, mēs to noteikti publiskosim savā mājas lapā. Vairāk neko nekomentēšu, jo neesmu tiesīgs komentēt tiesnešu darbību, zinot, ka pretējā gadījumā saņemšu sodu - lai to vērtē Tiesnešu komiteja. Kad vērtējums būs, tad tie cilvēki, kas šo spēli redzēja, varēs novērtēt, cik kompetenti, cik profesionāli mūsu Tiesnešu komiteja spēj novērtēt savu padoto darbu.

Progress? Es neteiktu, ka arī visas iepriekšējās spēles bija sliktas. Strādājam normālā režīmā, Latvijai atbilstam normālam vidusmēra līmenim, bet stabilitātes pietrūkst - tā ir tā mūsu problēma. Kad kaut kas nesanāk, tas jākompensē ar pašatdevi - šodien, kaut gan brīžiem mūsu spēles kvalitāte bija ļoti laba, arī ne viss sanāca, taču tajos brīžos parādījām cīņassparu. Tādos gadījumos ir rezultāts. Vai, vadībā esot, nesākām par ātru gaidīt beigas? Drīzāk šeit runa ir par bumbas kontroli - kad tā padevās, domājām vairāk par uzbrukumu, bet brīžiem iniciatīvu zaudējām. Tā tas bija 1. puslaika beigās, kad "Skonto" sāka ātrāk saspēlēties un pārvietoties, un arī 2. puslaikā ar bumbas kontroli radās problēmas. Bez bumbas arī ātrāk pagurām. Diez vai gaidījām beigas, kaut gan zemapziņā vienmēr vadībā esošā komanda gaida ātrāku spēles nobeigumu."