Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Futbola klubs ''Jelgava'' izcīna minimālu uzvaru

Aizvadīta pirmā Latvijas futbola Virslīgas 11. kārtas spēle. ''Jelgava'' savā laukumā, pateicoties Oļega Malašenoka gūtajiem vārtiem, ar rezultātu 1:0 uzvarēja ''Jūrmala-V.V.'' futbolistus. Citās spēlēs pie uzvarām tika ''Liepājas Metalurgs'' un Daugavpils ''Daugava''.

Mača pirmās minūtes visa spēle norisinājās viesu laukuma pusē, tomēr turpinājumā jūrmalnieki spēli spēja atvirzīt uz mājinieku laukuma pusi, izveidojot pāris labus uzbrukumus. Pirmo reizi sava meistarība ‘’Jelgavas’’ vārtsargam Bogdanovam bija jārāda 8. minūtē, kad pēc centrējuma pie sitiena iespējas tika Butriks, taču šoreiz jelgavnieks nospēlēja precīzi. Pieturēt bumbu komandām neļāva daudzās kļūdas piespēlēs, tādējādi arī līdz ļoti bīstamiem momentiem futbolisti netika.

Mača 26. minūtē lieliska izdevība bija jelgavniekiem – teicami Kļimovu praktiski vienu pret vārtsargu izveda Kozlovs, tomēr malējais pussargs pirms sitienā nominstinājās, kas arī neļāva izdarīt stipru sitienu, un Biezais bumbu atvairīja. Pāris minūtes abas komandas spēlēja ātri, veidojot momentus gan pie Bogdanova, gan pie Biezā vārtiem, tomēr šis uzplaiksnījums bija ļoti īss. 40. minūtē ‘’Jūrmala-V.V.’’ guva vārtus, tomēr tiesnesis fiksēja aizmuguri. Pēc pirmā puslaika bezvārtu neizšķirts.

Otrā puslaika ievadā vairākas bīstamas epizodes izveidojās pie mājinieku vārtiem. Lai arī bumbu vairāk kontrolēja jūrmalnieki, mača 56. minūtē rezultātu atklāja ‘’Jelgava’’ – pēc vairākiem rikošetiem bumba nonāca pie Malašenoka, kuram šīs sezonas sākums izvērties ļoti neveiksmīgs, taču šoreiz uzbrucējs bija precīzs – 1:0! Pēc zaudētajiem vārtiem viesi neapjuka, pāris reizes bīstami apdraudot Bogdanova vārtus. Arī ‘’Jelgava’’ neiesēdās aizsardzībā, kas viesiem neļāva pārņemt iniciatīvu. Mača izskaņā lieliska iespēja bija Butrikam, tomēr šoreiz veiksme bija mājinieku pusē. Šī epizode arī pielika punktu šai spēlei – ‘’Jelgavas’’ uzvara ar 1:0.

Jāpiemin, ka ''Jelgavai'' šajā mačā nepalīdzēja viens no līderiem Artis Lazdiņš, bet laukumā pēc savainojuma atgriezās centra aizsargs Jevgēņijs Kazura.

''Metalurgam'' laimīga uzvara Jūrmalā

Mača sākumā abas komandas izveidoja pāris pusmomentus, bet 8. minūtē lieliska iespēja bija Belovam, tomēr pārspēt Šteinboru viņam neizdevās. Arī turpinājumā mazliet labāk laukumā izskatījās jūrmalnieki, bet lēnām iespēlēties sāka arī ‘’Metalurga’’ futbolisti. 23. minūtē vadībā izvirzījās viesi – teicamu individuālu meistarību, apspēlējot vairākus ‘’Jūrmalas’’ aizsargus, nodemonstrēja Vaļskis, pieliekot punktu šai epizodei ar precīzu sitienu vārtu tālajā stūrī.

Pēc pirmajiem vārtiem spēle izlīdzinājās, un nevienai no komandām līdz ļoti bīstamam momentam aizkombinēties neizdevās. Pirmā puslaika beigu daļā abas komandas aizsardzībā spēlēja ļoti cieši un agresīvi, kas vairs neļāva tik viegli tikt līdz sitiena pozīcijai. 44. minūtē lielisks centrējums uz tālo stabu padevās Magkejevam, ko izmantoja Gospodars, ieraidot bumbu Šteinbora sargātajos vārtos.

Otrā puslaika ievadā mājiniekus Naglim vajadzēja glābt pēc tāla tālsitiena. Bumba arī atleca vārtu priekšā, kur pirmais pie tās bija Kamešs, tomēr sitienu izdarīt bija ļoti neērti. Turpinājumā teritoriālais pārsvars piederēja viesiem, kuri arī izveidoja vairākus puslīdz bīstamus momentus pie Nagļa vārtiem. Puslaika vidusdaļā līdz labai sitiena pozīcijai aizkombinējās liepājnieki, taču Tomašauks no aptuveni 18 metriem šāva pāri vārtiem. Mača beigu daļa praktiski aizritēja tika ‘’Jūrmalas’’ laukumā pusē, un dara Naglim netrūka.

Loģiski, ka 88. Minūtē viesiem arī izdevās izraut uzvaru. Soda laukumā viens no mājiniekiem nospēlēja ar roku, par ko Sipailo piešķīra 11 metru soda sitienu. Pendeli jau piekto reizi šosezon realizēja Jemeļins – 2:1! Punktu spēlei pielika ‘’Metalurga’’ trešie vārti – pēc Soloņicina centrējuma Naglis centās bumbu pārcelt pāri vārtu stabam, tomēr tas īsti neizdevās, jo bumba tika iesista vārtu tīklā... Veiksmīga viesu uzvara ar rezultātu 3:1.

„Daugava” viesos grauj „Olimpu”

Tikmēr mačā, kas risinājās Rīgā, „Skonto” stadionā Daugavpils „Daugava” guva vairāk nekā pārliecinošu uzvaru pār „JFK Olimps” komandu – 6:0. Daugavpilieši pamatus uzvarai ielika jau spēles pirmajā puslaikā, kad guva piecus vārtus.