Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Skonto" aizliedz reģistrēt jaunus spēlētājus

© Ritvars Raits, Ogres sporta jaunumi

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija pieņēmusi lēmumu aizliegt Rīgas "Skonto" jaunu spēlētāju reģistrēšanu, jo klubs nav izpildījis parādsaistības ar bijušo spēlētāju Sergeju Kožanu un Valsts ieņēmumu dienestu.

Finansiālajās grūtībās nonākušais Rīgas "Skonto", kas sezonu aizvada Komanda.lv Latvijas pirmajā līgā, pirmajos četros mačos izcīnot trīs uzvaras un vienu reizi spēlējot neizšķirti, saņēmis aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus. Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija lēmumu pieņēmusi, jo nav izpildītas parādsaistības pret aizsargu Sergeju Kožanu, kurš pašlaik pārstāv Jūrmalas "Spartaku", un Valsts ieņēmumu dienestu.

Uz vienu Latvijas kausa maču diskvalificēts "Jelgavas" futbolists Gints Freimanis, kurš vakar 61. minūtē nopelnīja otro brīdinājumu un atstāja komandu mazākumā. Pusfināla pirmajā duelī ar 0:1 mājās nācās atzīt "Ventspils" pārākumu. Savukārt divu spēļu un 140 eiro naudas sods ticis Eduardam Deičam no pēc spēka otrās līgas kluba "Smiltene/BJSS".

140 eiro naudas sodu saņēmušas arī divas komandas "Metta/LU" un "Riga". Savukārt Jūrmalas "Spartaka" oficiālajai personai Georgem Kodicam tikusi vienas spēles diskvalifikācija un 70 eiro soda nauda par tiesnešu rupju apvainošanu, izmantojot necenzētus izteicienus. Tāpat "Metta/LU" nedrīkst likt šķēršļus Ralfa Dirnēna iekļūšanai stadionā, jo konstatēts, ka lēmums nav pamatots un ir pretrunā ar skatītāju uzvedības noteikumiem.

Jāatzīmē, ka atceltas divas diskvalifikācijas, kuras piespriestas 2015. gada 26. augustā. Informācija un dokumentu kopums ļāvis secināt, ka Valts Zaķis nav piedalījies mačā, kas veicināja diskvalifikācijas piemērošanu. Savukārt par Arti Novicki teikts, ka nav jaunu apstākļu, kas varētu pierādīt viņa darbības, kas vērstas uz rezultātu manipulāciju.