Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Vācija sagrauj Brazīliju ar šokējošu 7:1 un iekļūst finālā

© Scanpix

Pasaules kausa pirmajā pusfinālā Vācijas izlase sagādāja pamatīgu apkaunojumu mājiniecei Brazīlijai. Laika posmā no 23. līdz 29. minūtei vācieši guva četrus vārtus, puslaiku pabeidza ar 5:0, bet mačs noslēdzās ar pārliecinošāko uzvaru Pasaules kausu pusfinālu vēsturē - 7:1. Pa diviem vārtiem Tonijam Krosam un Andrē Širlem, bet Brazīlijā šoks.

Pirms spēles

Mājiniecei Brazīlijai šovakar un turpmāk turnīrā būs jāiztiek bez traumētā līdera Neimāra, tāpat spēlēt nevarēja arī diskvalificētais Tjagu Silva. Viņus aizstāja attiecīgi Bernards un Dante. Savukārt Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs pamatsastāvā nevienu izmaiņu neveica, Filipu Lāmu atstājot aizsardzības malā, bet uzbrukumā atkal laižot Miroslavu Klozi.

Brazīlijas spēle pilnībā izjūk, Vācija šokē – 5:0

Brazīlija maču uzsāka aktīvāk, pirmajās minūtēs vairākas reizes radot nelielu satraukumu pie Noiera vārtiem, taču 11. minūtē neuzmanība aizsardzībā lika brazīliešiem ielaist – pēc Krosa stūra sitiena Millers vārtu priekšā bija atstāts nepiesegts un izmantoja iespēju, panākot 1:0. Lai arī sekoja pāris bīstami Brazīlijas uzbrukumi, Vācija aizsardzība neiesēdās un veidoja pretuzbrukumus.

23. minūtē vēsturi pārrakstīja Kloze, kurš saņēma bumbu vārtu priekšā un ar atkārtotu sitienu pārspēja Sezāru – 2:0, bet Klozem 16. vārti Pasaules kausu finālturnīros, kas ir jauns rekords, ironiskā kārtā pārspējot brazīlieti Ronaldo.Ar šo vārtu guvumu sākās Brazīlijas ļaunākais murgs. Tikai minūti vēlāk Lāma piespēle no malas izgāja cauri soda laukumam, uz tā līnijas nonākot pie Krosa, kurš ar spēcīgu sitienu trešo reizi pārspēja Sezāru. Vārtsargs aizsniedzās līdz bumbai, taču nespēja to atvairīt. Vēl tikai pēc trim minūtēm Kross vēlreiz rezultatīvi noslēdza uzbrukumu, izmantojot Kediras piespēli un no vārtu priekšas viegli panākot 4:0.

29. minūtē Vācija vēlreiz iznīcināja Brazīlijas aizsardzību – Ezils soda laukumā saņēma piespēli no Kediras, izdarīja māņkustību un piespēlēja viņam atpakaļ. Kedira, atrodoties pretī vārtiem, panāca jau 5:0. Vācija sešu minūšu laikā bija guvusi četrus vārtus un būtībā sagrāvusi mājinieku cerības gan uz vietu finālā, gan pat uz cienīgu iznākumu. Vācijai līdz pārtraukumam bija vēl pāris iespējas, taču rezultāts vairs nemainījās.

Brazīlja cenšas, taču starpība tikai pieaug - 7:1 Vācijas labā

Brazīlija apņēmīgi uzsāka otro puslaiku, cenšoties padarīt rezultātu pieklājīgu un neļaut Vācijai vēl vairāk palielināt starpību. Ātri vien finālturnīra mājinieki radīja vairākas iespējas, taču lielisks vāciešu vārtos bija Noiers, kurš glāba savu komandu, jo īpaši iespaidīgi nospēlējot, kad divreiz īsā laika sprīdī sita Paulinju. Drīz vien sestos vārtus gandrīz iesita Millers, taču Sezārs izvilka bumbu no vārtu augšējā stūra.

Ilgi gan līdz 6:0 nebija jāgaida, jo 69. minūtē pēc Lāma piespēles no malas uz maiņu iznākušais Širle no vārtu priekšas sita precīzi. 10 minūtes vēlāk pēc Millera piespēles sarežģītā situācijā Širle nonāca lieliskā pozīcijā soda laukumā un trieca bumbu zem pārliktņa, panākot jau 7:0. Ezils beigās varēja iesist vēl vienus, bet tā vietā Oskars pretuzbrukumā apspēlēja Boatengu un tomēr vienu reizi pārspēja arī Noieru. Mierinājums brazīliešiem gan mazs – apkaunojošs zaudējums ar 1:7. Vācija finālā, bet Brazīlija spēkosies par bronzu.