Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Štelmahers varētu trenēt Lietuvas līgas debitantus

Latvijas vīriešu basketbola izlases trenera asistents Roberts Štelmahers gaidāmajā sezonā varētu trenēt Lietuvas līgas debitantus Pasvales "Pieno Zvaigzdes" klubu. Iepriekš Štelmahers bijis Viļņas "Lietuvos Rytas" sistēmā.

Pagājušās sezonas Lietuvas otrās līgas čempioni "Pieno Zvaigzdes" gatavojas savai debijai spēcīgākajā līgā un galvenā trenera amatā iecerējuši iecelt Robertu Štelmaheru. Tādējādi tiktu nomainīts līdzšinējais treneris Rimants Endrijaitis, ar ko "Pieno Zvaigzdes" nokļuva Lietuvas klubu basketbola elitē. Kopā ar Štelmaheru uz "Pieno Zvaigzdes" pāriet varētu arī vairāki viņa audzēkņi no Viļņas "Perlas", ar ko latviešu treneris strādāja pagājušajā sezonā.

Pagaidām kluba pārstāvji neprognozē kāds varētu būt vienības budžets, bet pēc portāla basketnews.lt informācijas tas būšot tuvs vienam miljonam dolāru. Jau pagājušajā sezonā "Pieno Zvaigzdes" sastāvā bija divi viesspēlētāji no ASV un sagaidāms, ka ārzemnieki paliks tādā pašā daudzumā, lai arī Lietuvas pirmajā līgā drīkst pieteikt līdz sešiem leģionāriem. Kā atklāja "Pieno Zvaigzdes" cilvēki, tad kluba ambīcijas neaprobežotos ar cīnīšanos vien par trešo vietu, bet gan par iespēju iekost kādā spēlē abiem leišu superklubiem "Žalgirim" un "Lietuvos Rytas".