Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Pret Dāvja Bertāna komandas biedru uzsākta izmeklēšana par attiecībām ar nepilngadīgu personu

© AP/Scanpix/Leta

Pret Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedru Džošu Gidiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Oklahomasitijas "Thunder" uzsākta izmeklēšana par attiecībām ar nepilngadīgu personu.

Pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos nonāca video un fotogrāfijas, kurā redzams Gidijs kopā ar nepilngadīgu meiteni. NBA īsi pēc video nonākšanas internetā paziņoja, ka ir uzsākusi izmeklēšanu par attiecīgo gadījumu.

Savukārt šonedēļ savu izmeklēšanu par Gidija attiecībām ar nepilngadīgu personu arī uzsācis Ņūportbīčas policijas iecirknis, aktīvi meklējot papildu pierādījumus.

"Ņūportbīčas policijas iecirknis šobrīd meklē papildu pierādījumus, lai noskaidrotu visus faktus. Mērķis ir nodrošināt taisnīgu un rūpīgu izmeklēšanas procesu, saglabājot visu iesaistīto personu privātumu un cieņu," teikts policijas paziņojumā.

Neskatoties uz sāktajām izmeklēšanām, Gidijs nav palicis ārpus "Thunder" sastāva, taču atteicās medijiem sniegt komentārus. Arī "Thunder" galvenais treneris Marks Deignolts medijiem nevēlējās komentēt šo gadījumu.

21 gadu vecais Austrālijas basketbolists, kuru "Thunder" draftēja 2021.gadā ar sesto numuru, šosezon 17 spēlēs vidēji guvis 12 punktus, izcīnījis 5,8 atlēkušās bumbas un sakrājis 4,5 rezultatīvas piespēles.