Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Armands Šķēle debitēs "Kalev" sastāvā sestdien pret "Ventspili"

Latvijas basketbolists Armands Šķēle jau pievienojies savam jaunajam klubam Tallinas "Kalev/Cramo", bet līdz savai pirmajai spēlei būs jāgaida līdz nedēļas nogalei, kad Igaunijā ieradušies būs "Ventspils" basketbolisti.

Piektdien tika paziņots par vienošanās panākšanu starp Šķēli un "Kalev/Cramo", bet divas dienas vēlāk spēlētājs pievienojās komandai. Pirmdien "Kalev/Cramo" piedzīvoja zaudējumu principiālā spēlē pret Tartu "Rock", kurā pastāvēja iespēja laukumā redzēt Šķēli, tomēr tas nenotika, jo laikus netika saņemti vajadzīgie papīri no basketbolista iepriekšējās darba vietas Ukrainā. "Viss jau gandrīz bija noslēgts, bet tad viņi sāki baidīties no manas iepriekšējās operācijas, nevēloties mani nolīgt," nepalikšanu Zaporožjes "Ferro/ZNTU" klubā skaidroja Šķēle.

Šķēlem bijušas sarunas arī ar Latvijas labākajiem klubiem Rīgas VEF un "Ventspili", bet tās beigušās bez rezultātiem. Abi Latvijas klubi deva priekšroku ārzemniekiem - VEF izvēlējās melnkalnieti Bojanu Bakiču, bet ventspilniekiem pievienojās labi zināmais Vejinmi Efedžuku.

"Vispirms man jāatgūst sportiskā forma un apzinos, ka tas nebūs viegli, bet domāju triju mēnešu laikā sasniegšu labu līmeni," tā Šķēle, kuram vasarā plānos ir pārstāvēt Latvijas izlasi un iekļūt tās sastāvā uz Eiropas čempionātu Lietuvā. "Lai arī ar Basketbola savienību neesmu kontaktējies, domāju, ka, ja spēlēšu labi, problēmām nevajadzētu būt," pārstāvēt savu valstsvienību šovasar vēlas Armands Šķēle.

Tallinas komandas galvenais treneris Aivars Kūsmā atzinis, ka pēc dažiem treniņiem par Šķēli pilnībā vēl nevar spriest, piebilstot: "Pašā sliktākajā formā viņš arī nav." Tuvākajās dienās "Kalev" komanda gatavosies savai nākamajai spēlei, kas būs sestdien Tallinā pret "Ventspili". Ja neskaita vienu spēli "Ferro/ZNTU", tad Ventspils bija pēdējā vieta, kur spēlējis 27 gadus vecais aizsargs. Pēc pagājušās sezonas noslēgšanas Ventspilī Armandam ilgi nācies gaidīt, kā laikā daudz kas pārdomāts un jācer, ka Šķēlem izdosies sasniegt iepriekšējo sezonu līmeni, kad reāla bija iespēja spēlēt krietni augstākā līmenī.