Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

VEF cīnās, bet viesos zaudē "Lokomotiv"

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Piekto neveiksmi sešos VTB Vienotās līgas mačos piedzīvojuši "VEF Rīga" basketbolisti, kas viesos ar 70:83 piekāpās vieniem no līgas līderiem Kubaņas "Lokomotiv".

Ja VEF tikai iepriekšējā VTB Vienotās līgas mačā izcīnīja savu šīs sezonas pirmo uzvaru (94:67 savā laukumā pret “Enisey”) un pārtrauca četru zaudējumu sēriju, tad “Lokomotiv” četros mačos bija trīs uzvaras. Kubaņas klubs pārliecinoši spēlē arī ULEB Eiropas kausā, un tas viss skaidri lika noprast, ka tieši Krievijas klubs šīsdienas mačā ir favorīts. Protams, statusu vēl vajadzēja apliecināt arī laukumā.

Mājinieki sāka ar izrāvienu 7:0, bet VEF uzbrukumu atmodināja tikko laukumā nākušais Artis Ate, iemetot tālmetienu. Nākamie četri punkti jau atkal bija “Loko” rēķinā, un Jānim Gailītim neatlika nekas cits, kā pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā trīnīti iemeta arī Mareks Mejeris, turklāt rīdzinieki labi nostrādāja aizsardzībā, taču turpināt tuvoties rezultātā neizdevās. Laukuma saimnieki pēc Džo Raglenda tālmetiena panāca arī 16:6, bet VEF atbildēja jau ar savu trešo trīspunktnieku - šoreiz precīzs bija Andris Misters.

Sakārtojuši spēli aizsardzībā, rīdzinieki tomēr sāka tuvoties. Sarežģītu pustālo metienu iemeta Ate, vēl viens tālais iekrita Misteram, un komandas jau šķīra tikai viens metiens - 16:14. Ceturtdaļa gan noslēdzās ar mājinieku precīzu metienu, kas otro sāka ar Dmitrija Hvostova tālmetienu, bet drīz vien arī bija tikuši astoņu punktu attālumā - 24:16. Taču jau pēc pāris minūtēm uz apspriedi savējos sauca Saša Obradovičs, jo pēc Iļjas Gromova trīspunktu gājiena un Arņa Labucka caurgājiena no plusiem bija paliekuši vien trīs punkti.

vefriga.com

Ļoti rezultatīvs basketbols turpinājās arī pēc tā, jo mājinieki divas reizes panāca 11 punktu pārsvaru (32:21, 39:28), bet viesi azartiski cīnījās aizsardzībā un labi šāva no tālās distances (pirmajā puslaikā 7 no 17). Tas ļāva pirmo puslaiku noslēgt ar cerīgu septiņu punktu deficītu 39:46.

Arī pēc pārtraukuma komandas turpināja precīzi spēlēt uzbrukumā, ar ko gan VEF bija par maz, lai tiktu tuvāk un saasinātu mača intrigu. Ceturtdaļas vidū “Loko” sasniedza jaunu pārsvara rekordu 62:50, taču atrauties vēl tālāk rīdzinieki neļāva. Arī trešo ceturtdaļu nedaudz labāk nospēlēja mājinieki, pārsvaru palielinot par trim punktiem (68:58), taču jautājums par šī mača uzvarētāju joprojām vēl nebija izlemts.

VEF basketbolisti ilgi nelaida sāncenšus tālāk, paši pamazām drupinot savus mīnusus un liekot arī sāncenšiem pieprasīt minūtes pārtraukumu, taču “Lokomotiv” prata sarīkot vēl vienu izrāvienu. Četras minūtes līdz mača beigām pēc Raglenda tālmetiena mājinieku pārsvars bija jau 16 punkti (82:66) un Gaiītim nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu. Mača izskaņas vienīgas ieguvums bija sāncenšu nepalaišana vēl tālāk, tomēr pacīnīties par panākumu neizdevās - zaudējums 70:83.