Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas basketbola izlasei joprojām cerības uz pirmo vietu D grupā

© SCANPIX

4.lapa

C grupa: nenorakstiet čempiones

Kaimiņu grupā pēc pirmajām divām spēļu dienām Francijai ir divas uzvaras. Slovēnija un Grieķija izcīnījušas pa vienam panākumam (tiesa, slovēnietes bija pārākas savstarpējā cīņā), savukārt Eiropas čempione Serbija turnīru sākusi ar zaudējumiem pret grieķietēm un francūzietēm.

Serbietēm nav iespēju automātiski kvalificēties ceturtdaļfinālam, taču viņas arī agrāk spējušas izkļūt no “šaurās bezizejas”. Rio spēlēs pēc pirmajām trīs dienām Serbijas bilance bija 0-3, taču tālāk sekoja viena no izcilākajām sērijām Olimpisko turnīru vēsturē - serbietes izrāva ceturto vietu grupā, ceturtdaļfinālā šokēja Austrāliju un debijas reizē izcīnīja bronzas medaļu.

Pirmais scenārijs: Francija iekļūst ceturtdaļfinālā
Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm ir grūti prognozējams turnīrs, taču dažām komandām izredzes ir lielākas nekā pārējām. Ja Francija pieveiks Grieķiju, pirmā automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Tādā gadījumā divas ceļazīmes uz astotdaļfinālu sadalīs grieķietes, serbietes un slovēnietes.

Pēdējo trīs komandu savstarpējās cīņās situācija ir sekojoša: Slovēnija (1-0, +3), Grieķija (1-1, +6), Serbija (0-1, -9). Serbietēm, lai finišētu C grupas “Top 3”, nepieciešams panākums ar +6, savukārt, lai apsteigtu Grieķiju, jāuzvar ar +16.

Otrais scenārijs: Grieķija iekļūst ceturtdaļfinālā
Ja Grieķija uzvarēs Franciju, bet Slovēnija zaudēs Serbijai, grieķietes automātiski iekļūs labāko komandu astoņniekā. Ja panākumus izcīnīs gan Grieķija, gan Slovēnija, pirmās vietas īpašnieces noteiks “Top 3” komandu savstarpējo cīņu iznākumi.

Situācija ir tāda: Francija (1-0, +2), Slovēnija (1-1, +1), Grieķija (0-1, -3). Slovēņu uzvaras gadījumā grieķietēm jāpārspēj Francija ar piecu punktu pārsvaru - tāds iznākums pavērs ceļu uz ceturtdaļfinālu.

Trešais scenārijs: Slovēnija iekļūst ceturtdaļfinālā
Ja Slovēnija uzvarēs Serbiju, bet Grieķija apspēlēs Franciju ar 2-4 punktu pārsvaru, slovēnietes izcīnīs pirmo vietu.