Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Latvijas basketbola izlasei joprojām cerības uz pirmo vietu D grupā

© SCANPIX

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pēc sešu gadu pārtraukuma atgriezusies Eiropas čempionāta "Top 12" un joprojām var izcīnīt pirmo vietu D grupā.

Krievijas zaudējums pagarinājumā pret Beļģiju mainīja situāciju. Ja krievietes būtu uzvarējušas, viņu pēdējai spēlei pret Melnkalni nebūtu nekādas nozīmes - Krievija finišētu pirmā, turpretī kalnietes netiktu augstāk par ceturto vietu.

Latvijas un Beļģijas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs, turklāt abas saglabā izredzes izcīnīt pirmo vietu D grupā. Tāda iespēja ir arī Krievijai, taču pastāv divi varianti, kuru piepildīšanās gadījumā krievietes var palikt ārpus labāko trijnieka.

Pirmais scenārijs: Beļģija iekļūst ceturtdaļfinālā, Latvija trešā

Ja Latvija zaudēs Beļģijai, bet Krievija uzvarēs Melnkalni vai zaudēs tai ar 1-3 punktu starpību, latvietes finišēs trešajā vietā. Šobrīd pēdējo trīs komandu savstarpējās spēlēs ir sekojoša situācija: Krievija (1-0, +12), Latvija (1-1, +9), Melnkalne (0-1, -21).

Latvija grupas kopvērtējumā nevar noslīdēt zemāk par trešo vietu. Arī Krievija šādā scenārija gadījumā var justies drošāk - Beļģijas panākuma gadījumā krievietes var atļauties zaudēt pat ar 16 punktu starpību, tik un tā saglabājot vismaz trešo vietu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā