Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Timma kļūst par Spānijas kluba "Baskonia" spēlētāju

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Spānijas klubs ''Baskonia'' savā oficiālajā ''Twitter'' kontā paziņojis, ka klubam pievienojies Latvijas basketbolists Jānis Timma. Vienošanās ar uzbrucēju panākta uz nākamajām trim sezonām.

Jau aprīļa beigās internetā parādījās informācija, ka Timma aizvada pēdējo sezonu Sanktpēterburgas ''Zenit'' rindās un karjeru turpinās Spānijas klubā ''Baskonia''. Tolaik sarunā ar portālu Sportacentrs.com Jānis atzīmēja, ka interese ir no vairākiem klubiem, taču ne ar vienu oficiāli līgums nav parakstīts - tas arī saprotams, ''Zenit'' priekšā vēl bija svarīgas sezonas spēles.

Maija beigās savukārt parādījās informācija, ka Timma noslēdzis trīs gadu līgumu ar ''Baskonia''. Klubs šodien to arī oficiāli apstiprinājis. Par līguma summu ''Baskonia'' neraksta, bet, iespējams, katru sezonu Timma nopelnīs aptuveni vienu miljonu ASV dolāru.

''Baskonia'' šosezon spēlēja ne tikai Spānijas ACB līgā, bet spēcīgākajā Eiropas basketbola turnīrā Eirolīgā, kur pamatturnīrā 16 komandu konkurencē ar 30 spēlēs izcīnītām 17 uzvarām ierindojās septītajā vietā. Ceturtdaļfinālā ''Baskonia'' trīs spēlēs zaudēja Maskavas CSKA, bet arī nākamajā sezonā spēlēs Eirolīgā, kamēr Timmas nu jau bijušais klubs ''Zenit'', smagā piecu spēļu VTB līgas pusfinālā zaudējot ''Khimki'', palika soli no vietas garantēšanas Eirolīgā.

Eirokausā šosezon Timma desmit no 13 spēlēm sāka pamatsastāvā, spēlēja vidēji 29 minūtes, guva 16.2 punktus, savāca 4.7 atlēkušās bumbas un atdeva 2.9 rezultatīvas piespēles. VTB līgā Jānim 28 spēles, 27:14 minūtes, 12.6 punkti, četras atlēkušās bumbas un 2.4 rezultatīvas piespēles.