Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Rolands Šmits nosaukts par Eirokausa uzlēcošo zvaigzni

© Eurocupbasketball.com

Latvijas basketbola valstsvienības uzbrucējs Rolands Šmits ir atzīts par 2017. gada Eirokausa sezonas uzlēcošo zvaigzni (EuroCup Rising Star Trophy winner), ceturtdien, 23. martā, informēja turnīra rīkotāji.

Uzlēcošās zvaigznes balvai varēja kandidēt spēlētāji, kuri 2016. gada 1. jūlijā nebija sasnieguši 22 gadu vecumu. Latvietis, kuram 22 gadu jubileja apritēs jūnijā, palīdzēja Madrides apgabala klubam “Fuenlabrada” iekļūt Eirokausa “Top 16” turnīrā, paliekot dažu minūšu attālumā no “play-off”.

Rolands Šmits 7 no 14 Eirokausa spēlēm laukumā devās “Fuenlabrada” starta pieciniekā. Uzbrucējs savā komandā kļuva par trešo labāko punktu guvēju, trešo labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām, ieguva trešo labāko lietderības koeficientu un bija ceturtais bumbu pārķeršanā.

Šmits vidēji guva 9,4 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un izdarīja 0,9 rezultatīvas piespēles. Valmierietis 11 spēlēs pēc kārtas iemeta vismaz vienu tālmetienu, turklāt bija precīzākais starp Eirokausa spēlētājiem, kuri sezonas laikā izdarīja vismaz 40 divpunktu un 40 trīspunktu metienus.

Latviešu spēlētājs caurmērā iemeta 60,4% divpunktu un 48,4% trīspunktu metienu, kas bija septītais labākais rādītājs turnīrā. Šmits piecās spēlēs guva 10 un vairāk punktus, paveicot to pret “ALBA Berlin” (15), Maskavas apgabala “Khimki” (21), “Bilbao Basket” (14), “Gran Canaria” (15) un “Lokomotiv-Kuban” (10).

Balvas pretendentu vidū Šmitam bija labākais lietderības koeficients (113), lielākais gūto punktu skaits (131) un lielākais vidēji gūto punktu skaits, rēķinot uz 40 minūtēm (17,03). Latvietis bija labāko pieciniekā cīņā par atlēkušajām un uzbrukuma bumbām, piespēlēs, pārķertajās bumbās un iemestajos metienos no spēles.

“Tas nenotiek katru dienu un tas palīdzēs man turpināt smagi strādāt,” teica Šmits. “Lai gan tā ir tikai individuāla atzinība, spēju pie tās tikt, pateicoties maniem komandas biedriem un treneriem gan šajā, gan iepriekšējās sezonās. Viņi palīdzēja man izaugt kā spēlētājam.”

Šmits zina, ka nav pirmais balvas ieguvējs no Latvijas. “Nākamajā reizē, kad satikšu Kristapu Porziņģi, varēšu viņam pastāstīt, ka arī tiku izraudzīts par Eirokausa uzlēcošo zvaigzni, gluži kā viņš pirms diviem gadiem. Pats svarīgākais, ka smags darbs atmaksājas. Man jāturpina kļūt labākam katru dienu.”