Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Ventspils" sastāvam pievienojas bijušais jēkabpilietis O'Braiens

© Mārtiņš Sīlis, loc.lv

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas līdervienība BK "Ventspils" noslēgusi sastāva komplektāciju, līdz sezonas beigām piesaistot savulaik Latvijā jau spēlējušo centru Todu O'Braienu.

BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: "Ar Toda pievienošanos mūsu klubam ceram uzlabot komandas spēli tiešā groza tuvumā, cīņā par atlecošajām bumbām un „pagarināt” komandas spēlētāju rotāciju, dodot atpūtu komandas līderiem. O’Braiens ar komandu ir kopā jau no pagājušās nedēļas, ir pietiekami labā sportiskā formā, tomēr, kā ik vienam , nepieciešams laiks, lai pilnvērtīgi iekļautos komandas sastāvā. Tieši komandas spēle ar pietiekami plašu sastāva rotāciju ir bijis mūsu spēks sezonas garumā, ko arī ceram izmantot atlikušajās regulārās sezonas spēlēs un izslēgšanas spēlēs, cīņā par Latvijas Basketbola līgas čempionu titulu."

Latvijas basketbola līdzjutējiem Toda O'Braiena vārds nav svešs. 211 centimetrus garais centra spēlētājs 2012./2013. gada sezonā jau spēlēja Latvijas čempionātā, pārstāvot jaundibināto BK "Jēkabpils". 36 aizvadītas spēlēs O'Braiens "lūšiem" palīdzēja ar vidēji 15,5 punktiem un 9,4 atlēkušajām bumbām, tāpat pārtverot vidēji vienu bumbu katrā spēlē un bloķējot nepilnu metienu (0,9). Debijas sezonā jēkabpilieši nepārvarēja LBL ceturtdaļfinālu, piekāpjoties "Baronam".

Latvijā Tods O'Braiens uzsāka savu profesionālo basketbolista karjeru, vēlāk spēlējot Francijas, Japānas un Polijas čempionātos. 28 gadus vecā basketbolista pēdējais pieraksts bijis Libānas līgā. Spēlētājam ir ASV un Armēnijas dubultpilsonība.

Ar šo spēlētāja piesaisti BK "Ventspils" noslēgusi sastāva komplektāciju. Domājam, ka starta piecinieka centra lomu turpinās pildīt Rolands Zaķis, bet O'Braiens dos komandas pamatcentram atelpu, iesaistoties spēlē no soliņa. Epizodiski centra pozīcijā, spēlējot ar mazāku sastāvu, var parādīties Andrejs Gražulis, Edgars Žeļonis un Māris Ziediņš.

"Ventspils" ar 22 uzvarām 24 aizvadītās cīņās praktiski nodrošinājusi uzvaru LBL pamatturnīrā, nokārtojot mājas spēļu priekšrocības izslēgšanas turnīrā. Nākamā spēle ventspilniekiem paredzēts sestdien pret "Ogre/Kumho Tyre".