Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" nenosargā lielu pārsvaru, Karmelo netrāpa uzvaras metienu

© scanpix

Ņujorkas "Knicks", spēlējot bez Kristapa Porziņģa, savā laukumā izsēja pirmajā puslaikā iegūto 17 punktu pārsvaru pār "Raptors" un zaudēja ar 91:92, Karmelo Entonijam pēdējā sekundē netrāpot brīvu tālmetienu. Toronto rindās par mača varoni kļuva 37 punktus guvušais Demārs Derouzans.

"Knicks" šajā mačā bija jāiztiek bez Kristapa Porziņģa, kura atgriešanās sastāvā paredzēta nākamajā spēlē pret "Magic", kā arī savainotā Žoakima Noā un atlaistā Brendona Dženingsa. Sastāvam toties bija piesaistīts aizsargs Čeisons Rendls, kurš laukumā gan neizgāja, kamēr pretiniecei "Raptors" traumas dēļ nevarēja spēlēt komandas līderis Kails Laurijs.

Bez Laurija "Raptors" rindas varēja redzēt nelielu haosu un nesakārtotību, turklāt neveicās arī tālmetienos (pirmajā puslaikā 0/9). Ņujorkai tikmēr rezultatīvi spēli atkal sāka Kortnijs Lī, tāpat savus punktus savāca Karmelo Entonijs un Deriks Rouzs, kas ļāva otrajā ceturtdaļā uz brīdi iegūt pat 17 punktu pārsvaru. Arī "Knicks" rezervisti spēlēja iedvesmoti un sekmīgi, tiesa, izņemot Mindaugu Kuzminsku, kurš laukumā uznāca tikai uz pāris minūtēm un pret Demāru Derouzanu nospēlēja ļoti nepārliecinoši. Tāpat trīs ātras piezīmes sakrāja Kails O`Kvins, taču tas netraucēja "Knicks" pēc puslaika būt vadībā ar 53:40.

Taču trešajā ceturtdaļā "Raptors" piedāvāja jau pavisam cita līmeņa aizsardzību, piespieda "Knicks" bieži kļūdīties un ielaida tikai 14 punktus. Arī Toronto uzbrukums joprojām "buksēja", bet izdevās trāpīt trīs tālmetienus. Kādā kuriozā epizodē Toronto uzbrucējs Patriks Patersons sapinās kājās un paklupa, bet tāpat pamanījās netīšā lēcienā izsist bumbu no Rouza rokām.

Rouzs pēc citas sadursmes ar pretinieku uz brīdi devās uz ģērbtuvēm, un "Raptors" pa to laiku pēdējās ceturtdaļas sākumā izvirzījās vadībā 71:67, bet Rouzs tomēr drīz atgriezās laukumā. Šajā laukumā notika ne tuvu tā skaistākā un kvalitatīvākā, taču patiešām sīva un emociju pilna cīņa. Spēles izskaņā savu vērtību atkal pierādīja Entonijs, kurš līdz tam bija uzbrucis grozam ar vāju precizitāti, taču pēdējā ceturtdaļā ar tālmetienu pārtrauca "Knicks" "sausuma" sēriju un divarpus minūtes pirms beigām trāpīja pustālo ar sodu, panākot 83:82.

Derouzans atbildēja ar trim soda metieniem un ļoti tālu tālmetienu, kamēr Rouzam tika nosvilpta piezīme uzbrukumā. Taču "Knicks" izturēja aizsardzībā, un Rouzs pats laboja savu kļūdu, 33 sekundes pirms beigām panākot 88:88. Derouzans pēc lieliskas autas izspēles ļoti ātri izvirzīja Toronto vadībā (netika gan fiksēta piezīme uzbrukumā, bet šādās situācijās tas tik un tā notiek reti), taču Entonijs pats pēc sava netrāpīja metiena savāca atlēkušo bumbu, piespēlēja Lī, un viņš trāpīja tālmetienu, saņemot sava veida "atlīdzību" par visas spēles garumā parādīto aktivitāti aizsardzībā.

Bet Derouzans pēdējā uzbrukumā, kurā viņš spēlēja pret Rouzu, bija aukstasinīgs un divas sekundes pirms beigām iemeta pustālo metienu (92:91). Rouzs šajā situācijā neizmantoja iespēju uzsist sodu, kas neliktu Toronto mest soda metienus. "Knicks" vēl palika iespēja, un Toronto turklāt pasniedza "dāvanu", saskrienoties aizsardzībā, un Entonijs palika pilnīgi brīvs uz tālmetiena līnijas. Atšķirībā no iepriekšējā mača pret "76ers", šoreiz viņš netrāpīja, un "Knicks" zaudēja.

"Knicks" šis ir sezonas 36. zaudējums 60 spēlēs. Kopš Ziemassvētkiem "Knicks" ir uzvarējusi tikai astoņās no 31 spēlēm, turklāt veseli desmit zaudējumi ciesti sīvās mača galotnēs, zaudējot vai nu papildlaikā vai mazāk ar nekā piecu punktu starpību. Entonijs, kurš guva 24 punktus, bet trāpīja tikai deviņus no 26 metieniem no spēles, pēc mača beigām arī neslēpa dusmas, aizsviežot pa gaisu savu galvas apsēju.

"Knicks" (24-36) - "Raptors" (36-24) 91:92

(25:21, 28:19, 14:23, 24:29)
Knicks:Entonijs 24, Rouzs 16, Lī 16, Tomass 12, Ernangomess 8 (9 atl.b.), Holidejs 6, Beikers 5, O`Kvins 4, Vujačičs, Kuzminsks, Ndūrs.
Raptors: Derouzans 37 (8 atl.b.), Ibaka 15, Valančūns 10, Kerols 9, Džozefs 6, Raits 5, Patersons 3, Pauels 3, Takers, van Vlēts 2, Poeltls, Nogveira.