Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Rouzs neierodas uz spēli, Karmelo un O'Kvinu izraida, "Knicks" izgāžas

© scanpix

Kristaps Porziņģis ar 13 metieniem no spēles guva deviņus punktus mačā pret "Pelicans", kas viņa "Knicks" komandai izvērtās ļoti neveiksmīgs. Bezcerīgā noskaņā tika ciests zaudējums ar 96:110, turklāt satraukumu radīja Derika Rouza neizskaidrotā neierašanās uz spēli.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 24 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus (1p. 3/4, 2p. 3/9, 3p. 0/4). Viņam arī četras atlēkušās bumbas, divi bloki un viena piespēle, bet arī divas kļūdas un divas piezīmes. "Knicks" šis bija astotais zaudējums pēdējās deviņās spēlēs, turklāt ceturtā neveiksme pēc kārtas savā laukumā. Taču zaudējums mačā pat nebija lielākā problēma, jo spēli nācās pabeigt bez četriem ierastā sastāva spēlētājiem.

Pirmsspēles sarunā ar medijiem Džefs Hornačeks atklāja, ka slimības dēļ spēlēt šoreiz nevarēs Mindaugs Kuzminsks, taču ne ar vārdu nepieminēja kāda cita spēlētāja prombūtni. Kā izrādījās, viena svarīga spēlētāja tomēr ierindā nebija - pāris minūtes pirms mača sākuma "Knicks" paziņoja, ka sākumsastāvā izies Brendons Dženingss, jo Deriks Rouzs nav kopā ar komandu. Par šī fakta iemesliem "Knicks" klusēja, turklāt, kā ziņo "Yahoo", par to mača sākumā nezināja arī kluba darbinieki un citi spēlētāji.

"Knicks" vadība esot centusies sazināties ar Rouzu, taču bez sekmēm, un šajā situācijā pagaidām valda liels apjukums. Hornačeks pēcspēles intervijā norādīja, ka komentārus nesniegs, kamēr nebūs pats ieguvis plašāku informāciju, bet "Knicks" spēlētājs Žoakims Noā pēc spēles medijiem pateica, ka sazinājies ar Deriku un ar viņu viss eso kārtībā, bet neko citu viņš šobrīd publiski neizpaudīs.

Sākumsastāvā ieceltais Dženingss aizvadīja rezultatīvu pirmo puslaiku, savācot 15 punktus un četras piespēles, kamēr Karmelo Entonijs arī iemeta 15 punktus puslaikā. "Knicks" uzbrukumā komandas spēle gan bija novērojama reti, kamēr aizsardzībā visas vecās nelaimes ar paviršībām un nespēju tikt galā ar pretinieku aizsargiem. "Pelicans" pirmajā puslaikā trāpīja 10 no 15 tālmetieniem un izrāvās vadībā 60:51.

Porziņģis spēles sākumā trāpīja divus metienus, bet tikai visai ātri nomainīts, iespējams, "Pelicans" īsā sastāva dēļ, kurā Entonijs Deiviss spēlēja kā izteikts centrs. Otrās ceturtdaļas sākumā Porziņģis pieredzēja pāris piekasīgus un sev nelabvēlīgus tiesnešu lēmumus, tāpat arī viņam neizdevās realizēt savus metienus no spēles (tikai 2/10 pirmajā puslaikā). Tikmēr Deiviss bija neapturams un "Knicks" centru Žoakimu Noā apspēlēja bez variantiem, jau pirmajā puslaikā savācot 22+10.

No "slikti" līdz "bezcerīgi" Ņujorkas komanda nokļuva otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs. Kamēr Porziņģis trāpīja vienu metienu no trim, Deiviss un "Pelicans" izcēlās gan ar regulāriem dankiem, gan joprojām lielisku tālmetienu precizitāti un atrāvās 24 punktu attālumā.

Taču ne tikai rezultāts bija bezcerīgs Ņujorkai, bet arī noskaņojums. Karmelo Entonijs minūtes pārtraukumā pamanījās nopelnīt uzreiz divas tehniskās piezīmes par strīdēšanos ar tiesnešiem un tika izraidīts uz ģērbtuvēm (jau trešoreiz šosezon), bet pēc brītiņa nesportisko piezīmi un arī izraidījumu uz ģērbtuvēm nopelnīja Kails O`Kvins, atstājot "Knicks" pavisam izdangātā sastāvā. Pēc O`Kvina sitiena un grūdiena neveiksmīgi sēdvietās ietriecās Deiviss, kurš piecēlās tikai ar grūtībām un atstāja spēli.

Deiviss tā arī laukumā vairs neatgriezās un pabeidza maču ar 29 minūtēs gūtiem 40 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām. Mača izskaņā vairs nespēlēja arī Porziņģis, kamēr "Knicks" rezervisti samazināja rezultāta starpību līdz puslīdz pieklājīgajai 96:110. Taču pēc spēles finālsvilpes vietējie līdzjutēji tik un tā veltīja "Knicks" komandai skaļu ūjināšanu un izsvilpšanu. "Knicks" Ņūorleānas komandai piekāpās arī sezonas pirmajā spēlē un šosezon vairs pret to nespēlēs.

"Knicks" - "Pelicans" 96:110

(26:29, 25:31, 15:31, 30:19)
Knicks: Dženingss 20, Entonijs 18, Porziņģis 9, Holidejs 9, Tomass 9, Vujačičs 8, Beikers 6, Ernangomess 6, Lī 5, Noā 4 (10 atl.b.), O`Kvins 2, Ndūrs.
Pelicans: Deiviss 40 ( 18 atl.b.), Evanss 12, Džounss 11, Hīlds 11, Kaninhems 9, Holidejs 9, Mūrs 8, Motejūns 3, Hils 2, Dialo.

Statistika

Komandas Met. % Tālm. % Soda m.% Atl.b. Rez.p. Kļūdas
Knicks 36/85 (42%) 11/29 (38%) 13/16 (81%) 45 17 14
Pelicans 41/85 (48%) 12/27 (44%) 16/19 (84%) 40 24 8

Izmantotie resursi:
NBA.com