Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis ar "Knicks" triumfē pār "Rockets"

© Scanpix

Ņujorkas „Knicks” NBA mačā viesos pret „Rockets” lielisku sniegumu nodemonstrēja debitants no Latvijas, proti, Kristaps Porziņģis, kurš ar teicamu precizitāti sameta 24 punktus un savāca 14 atlēkušās bumbas, kā arī septiņas reizes bloķēja pretinieku metienu, ieskaitot vairākkārtēju MVP kandidāta Džeimsa Hārdena atbruņošanu. Tas palīdzēja „Knicks” gūt ceturto uzvaru pēc kārtas ar rezultātu 107:102.

Kristaps Porziņģis un „Knicks” aizvadīja otro spēli divās dienās, un, ja vakar Porziņģim statistikas ziņā (nevis snieguma) bija pieticīga spēle ar septiņiem punktiem, šonakt viņš laida klajā visu savu arsenālu, pretinieku grozā sadragājot 24 punktus (1p. 6/6. 2p. 6/9, 3p. 2/3). Karmelo Entonija piezīmju problēmu dēļ „Knicks” biežāk uzticēja Porziņģim veidot uzbrukumus, un latvietis aizvadīja ilgāko spēles laiku savā debijas sezonā - 36 minūtes.

To laikā savāktas 14 atlēkušās bumbas (piecas uzbrukumā), bloķēti septiņi (!) pretinieku metieni, kas ir atkārtots „Knicks” debitantu rekords, un izdarītas divas rezultatīvas piespēles. Porziņģim gan arī viena piezīme un trīs kļūdas, taču viņš bija pārliecinoši rezultatīvākais savā komandā un izcēlās ar labāko +/- rādītāju, proti, plus 14.

Šodienas spēlē Porziņģis jau kārtējo reizi uzņēmās „Knicks” (8-6) spēles pirmo metienu un bija precīzs. Nesen galveno treneri atlaidusī „Rockets” (5-9) šonakt Ņujorkas garajiem spēlētājiem nepiedāvāja cīņu ar Dvaitu Hovardu, kurš tika atstāts rezervē, un Porziņģim pārsvarā nācās sacensties ar Terensu Džounsu, ceturto NBA sezonu aizvadošu atlētisku uzbrucēju. Porziņģis jau pirmajās piecās minūtēs izcēlās ar diviem blokiem, apturot Džounsa un Trevora Arizas uzbrukumus, taču ātrajā uzbrukumā nesavaldīja bumbu un izdarīja visai neērtu metienu, kas nebija precīzs.

Hjūstona spēlēja ļoti ātru un haotisku basketbolu, taču šāds spēles stils padevās pārsvarā pret „Knicks” rezervistiem, kamēr Ņujotkas pamatsastāva spēlētāji otrajā ceturtdaļā prata notikumu gaitu piebremzēt un pragmatiski apspēlēt pretiniekus. Ar diviem precīziem tālmetieniem izcēlās Porziņģis, kurš Hjūstonas aizsardzībai lika kapitulēt arī ar āķa metienu pēc apspēlēšanas viens pret vienu un negaidīti izmestu pustālo metienu. Porziņģis pirmajā puslaikā astoņas reizes uzbruka grozam, un lieliskā precizitāte (6/8) ļāva gūt 14 punktus un izvirzīt „Knicks” vadībā ar 58:53.

 
 
 

Otrajā puslaikā Porziņģis izcēlās ar spēcīgu bloku pret Džounsu, taču pēc piezemēšanās nokļuva nepateicīgā pozīcijā, un jaunais „Rockets” centrs Klints Kapela trieca bumbu grozā pāri Porziņģim. Kapelam (16 punkti un 14 atlēkušās) šī bija karjeras labākā spēle, kamēr salīdzinoši kluss bija Džeimss Hārdens. Viņš arī vienubrīd palika aizsardzībā pret Porziņģi, un krietni garākais latvietis nekautrējās to izmantot ar precīzu āķa metienu skrējienā.

Piezīmju problēmas dēļ trešajā ceturtdaļā gandrīz nemaz nespēlēja Entonijs, un „Knicks” vēl vairākas reizes savu uzbrukumu veidoja ar Porziņģi postā, taču Džounss un Hārdens tajā nospēlēja ļoti agresīvi, neļaujot Porziņģim izvērsties un tikt pie mierīga metiena. Porziņģis atriebās savā laukuma pusē, bloķējot Kapelas un Hārdena metienus.

„Knicks” nelielais pārsvars ceturtās ceturtdaļas sākumā tika ātri atspēlēts. Hjūstonas spēlētāji trīs reizes pārkāpa noteikumus pret Porziņģi, kurš trāpīja četrus no četriem sodiņiem, turklāt viņa aktivitāte noveda pie Kapelas sestās piezīmes. „Rockets” līdz ar to palika bez sava labākā cīnītāja par atlēkušajām bumbām, un Porziņģis drīz nokārtoja savu sesto double-double NBA aizvadītajās 14 spēlēs. Sekoja arī precīzs Porziņģa pustālais pēc pretinieka nomānīšanas, taču Hārdens izprovocēja viņa pirmo piezīmi šonakt un trīs minūtes pirms beigām panāca 95:95, tiesa, nākamajā uzbrukumā Porziņģis vēlreiz efektīvi bloķēja Hārdena metienu.

Latviešu uzbrucējs spēles izskaņā tika pie svarīgas atlēkušās bumbas uzbrukumā, taču Hārdens viņam sāpīgi uzsita pa rokām. Porziņģis gan laukumu neatstāja, lai arī uz brīdi radās bažas par gūtu traumu, un aukstasinīgi iemeta abus sodiņus, bet nākamajā „Rockets” uzbrukumā sekoja jau ierasta aina – Hārdena mestās bumbas ceļā bija Porziņģa rokas. Pēdējā minūtē Entonijs bija precīzs soda metienos, un „Knicks” uzvarēja ar 107:102.

Šī bija „Knicks” otrā spēle četru izbraukuma maču sērijā. Nākamā cīņa naktī uz otrdienu pret „Heat”, bet izbraukums tiks noslēgts naktī uz ceturtdienu pret „Magic”. Ņujorkas komanda guvusi četras uzvaras pēc kārtas, turklāt šonakt pārtraukusi neveiksmju sēriju pret Hjūstonu - iepriekš "Rockets" bija uzvarējusi 11 savstarpējās spēles pēc kārtas, turklāt savā laukumā pret "Knicks" nebija zaudējusi jau desmit gadus.