Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

Lietuvas deviņu stundu ilgajā enduro uzvar komanda no Latvijas

© Publicitātes foto

Sestdien, 13. augustā, Lietuvā Kačergines mototrasē jau trešo reizi klubs ,,R18’’ organizēja 9 stundu enduro sacīkstes - BATTERY MOTO Nine.

Kā katru gadu sacensībās startēja komandas, kuras sastāvēja no trīs dalībniekiem, kuri distancē kopumā pavadīja deviņas stundas.

Šogad četrās klasēs – Profesionalajā, Hard, Soft un Semi Soft, kopumā startēja 19 komandas - katra komandā trīs sportisti. Sacensībās piedalījās arī vairākas komandas no Latvijas.

Pēc lietainā laika trase bija diezgan piemirkusi un sacensībām sākoties tā tikai pasliktinājās, veidojoties lielām peļķēm, kuras sportistiem nācās pārvarēt. Lai gan tās nebija vienīgās barjeras. Trasē sastopami bija arī tādi šķēršļi kā: ķieģeļi, akmeņi, riepas, gandrīz pusmetru dziļš grāvis, meža biezokņi, nogāzes, un, šūpoles finiša taisnē.

Īpaši interesanti bija vērot, kā veicas komandai ,,Elektrizēt’’, kuras sastāvā brauca elektriskais motocikls Zero, bet diemžēl, pēc pieciem apļiem, notika strāvas zudums un Zero izstājās. Ne mazākā piedzīvojumā izvērtās arī starts "smagajai artilērijai" ,,Guevara’’ komandai, kas deviņas stundas trasē pavadīja ar 230kg smago Honda Africa Twin motociklu.

Visu sacensību garumā izvērtās karstas cīņas par uzvaru starp komandām ,,Motorsports Racing Team’’ un ,,Jāņa Vintera motokomandu’’ kā arī ,,Endurosportas ‘’ un ,,Motodiada’’ komandām.

Finiša līnija, pēdējo reizi lecot no šūpolēm, tika paziņota ar dūmu aizsegu, aplausiem un kliegšanu, jo iepriekš sagatavotos finiša karogus tiesneši bija aizmirsuši.

Sacensību gala rezultāti: Profesionālajā klasē uzvarēja ,,Motorsports Racing Team,’’otrā vieta ,,Jāņa Vintera motokomandai,’’ bet tikai 22 sekundes aiz uzvarētājiem trešajā vietā finišēja komanda ,,Endurosportas’’. Pagājušā gada uzvarētāj komanda ,,Motodiada’’ arī tikai ar nelielu atšķirību no trešās vietas, finišēja ceturtajā vietā. Hard klasē, veikuši vairāk nekā 82 apļus par čempioniem kļuva komanda ,,Bikeparts LT Team,’’ otro ieguva vietu komanda ,,Alfamobile.com,’’ trešo - ,,Nu pogodi’’. Lieljaudas motociklu klasē, jeb Soft klasē - bez šķēršļiem (piedalījās trīs komandas) uzvarēja komanda ,,Meža fėjos 2,’’ otrie palika komanda ,,Motopramoga’’, bet trešo vietu, nobraucot 34 apļus, ieguva - ,,Guevara’’. Semi Soft klasē ātrākā bija komanda ,,Gerald,’’ pēc viņiem finišēja komanda ,,Meža fėjos 1,’’bet trešais palika komanda ,,Trīs puiši.’’ Sacensību kopvērtējumā ar labāko laiku starp visām kategorijām uzvarētāja ,,Motorsports Racing Team’’ komanda – Lauris Ermanis; Edgars Siliņš un Kristaps Bajārs.

Jaunākais sacensību dalībnieks, kurš startēja ar 125 cm3 krosa motociklu, piecpadsmit gadus vecais motokrosists Vespenderis Simons sacīja, ka viņam ļoti patīk piedalīties šajās sacensībās, jo tajās ir jāspēj darīt vairākas darbības vienlaicīgi, jāspēj pārvarēt dažādas grūtības šķēršļi un nav viņam tik ierasto tramplīnu. Salīdzinot ar pagājušajā gadā notikušajām sacensībām šīs esot bijušas gandrīz divas reizes smagāks nekā pērn.