Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs ir pateicīgs visai komandai par izcīnīto sudrabu Pasaules čempionāta posmā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Latvijas biatlona komanda pasaules čempionātā strādāja fenomenāli, pēc izcīnītās sudraba medaļas 15 kilometru distancē ar kopēju startu pauda jaunais pasaules vicečempions Andrejs Rastorgujevs.

Rastorgujevs svētdien Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā izcīnīja sudraba medaļu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu, izcīnot savu lielāko panākumu karjerā un arī Latvijas biatlona vēsturē.

Līdz šim no latviešiem tikai Ilmāram Bricim bija pasaules čempionātu medaļas - divas bronzas godalgas 2001.gadā 20 kilometru individuālajā distancē un 2005.gadā desmit kilometru sprintā.

"Viss sanāca, kas varēja sanākt," pēc finiša sarunā ar Latvijas Televīziju teica Rastorgujevs.

"Šodien biju gatavs. Galvenais uzdevums bija sašaut. Jāšauj, nav variantu. Nav, ko baidīties, nav laika vairs..." par sacensību gaitu turpināja Rastorgujevs.

Šajā pasaules čempionātā Rastorgujevs un arī Baiba Bendika vairākās sacensībās sasniedza savus karjeras labākos rezultātus, kā arī demonstrēja teicamu ātrumu trasē.

"Vēlējos pateikties komandai, kas visu čempionātu strādāja fenomenāli. Tas bija kaut kas fantastisks. Arī slēpes slīdēja, pats jutos labi, meitenes un čaļi ne tikai fanoja un bļāva, bet arī deva informāciju," stāstīja Rastorgujevs.

35 gadus vecajam alūksnietim ir vairākas medaļas Eiropas čempionātos, kā arī trīs godalgas Pasaules kausā, bet līdz šim nebija nevienas pasaules čempionātu medaļas.

"Šis bija mazais mērķis - bet tas ir izpildīts," uzsvēra latvietis.

Tāpat Rastorgujevs bija pateicīgs savai ģimenei, treneriem un pārējiem, kas šo gadu laikā devuši ieguldījumu viņa karjerā.

Sezonas turpinājumā ir paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.