Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Porziņģim ir visas iespējas kļūt par pirmo latvieti, kurš iegūs NBA čempiona gredzenu

© Scanpix/ZUMA Press

Kārtējo reizi vasara Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apvāršņos bijusi ļoti nemierīga, ko izjuta arī Latvijas līdzjutēji. Vien pirms pāris mēnešiem Denveras "Nuggets" pirmo reizi vēsturē kļuva par NBA čempioniem. Savukārt vakar ir startējusi jaunā NBA sezona, kurā spēlēs arī Latvijas basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns. Starpsezonā Porziņģis nonāca Bostonas "Celtics", kas kopumā veikusi lielas sastāva izmaiņas. Betsafe bukmeikeri ir pārliecināti, ka "Celtics" ir visas izredzes iegūt čempiontitulu, un nākamgad Porziņģis varētu kļūt par pirmo latvieti, kurš iegūs NBA čempiona titulu, vēsta Gabriela Ūdre "Betsafe" sabiedrisko attiecību konsultante.

"Savulaik Dāvis Bertāns kopā ar Dalasas "Mavericks" spēlēja Rietumu konferences finālā, taču, tā arī lielajā finālā neviens latvietis vēl nav nokļuvis. Iespējams, ka šajā sezonā vēsture tiks pārrakstīta - bukmeikeri ar 20,8% iespējamību novērtē "Celtics" izredzes iegūt čempionu titulu, taču ar tādu pašu iespējamību novērtētas arī "Bucks" izredzes. Kā galvenās konkurentes abiem Austrumu konferences smagsvariem tiek minētas arī pērnā čempione "Nuggets" (18,2%) un "Suns" (15,4%). Visas četras komandas tiek minētas arī kā galvenās pretendentes uz uzvaru NBA kausa izcīņā," stāsta Betsafe pārstāvis.

Pagājušajā sezonā Bostona izcīnīja 57 uzvaras regulārajā sezonā. Betsafe bukmeikeri ir pārliecināti, ka jaunajā sezonā sagaidāmi vismaz 55 uzvaras, ko eksperti novērtē ar 58,1% iespējamību. Pats Porziņģis uzsvēris, ka pagājušajā sezonā ir kļuvis krietni spēcīgāks aizsardzībā. Ar vidēji bloķētajiem 1,5 metieniem latvietis dalīja 9. līdz 11. vietu, kamēr tā brīža labākajam bloķētājam Džarenam Džeksonam junioram vidēji bija divreiz vairāk. Iespēja, ka Porziņģis būs regulārās sezonas labākais bloķētājs, novērtēta ar 1,6% iespējamību, bet gada labākā aizsardzības spēlētāja balvas iegūšanu bukmeikeri novērtē tikai ar 1,2% iespējamību.

Latvijas izlases spēlētājs Dāvis Bertāns jaunajā sezonā pārstāvēs NBA klubu Oklahomasitijas "Thunder", kuram pēdējās trīs sezonās nav izdevies iekļūt izslēgšanas spēlēs, taču bukmeikeri uzskata, ka šī sezona būs citādāka. Oklohomsitijas izredzes būt starp astoņām labākajām Rietumu konferences komandām - bukmeikeri novērtē ar 58,1% iespējamību. Taču bukmeikeru ieskatā komanda izcīnīs mazāk par 45 uzvarām, tas tiek prognozēts ar 57,1% iespējamību.