Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Sporta bāzu uzturētājiem piešķir 449 025 eiro Covid-19 ierobežojumu dēļ

© Romāns Kokšarovs / F64

Ministru kabinets otrdien no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 449 025 eiro valstij piederošo nacionālo sporta bāzu uzturētājiem, lai stabilizētu finanšu situāciju pēc Covid-19 ierobežošanai ieviestajiem drošības pasākumiem.

Bobsleja un kamaniņu trasei "Sigulda" piešķirti 226 263 eiro, sporta centram "Daugavas stadions" - 150 000 eiro, tenisa centram "Lielupe" - 39 402 eiro, bet sporta centram "Mežaparks" - 33 360 eiro.

Nauda piešķirta darba samaksai, komunālo maksājumu, apkopes un uzturēšanas izdevumu un citu ar saimniecisko darbību saistīto izdevumu segšanai.

Minētajās četrās sporta nozares kapitālsabiedrībās 100% kapitāla daļu turētāja ir valsts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) personā.

IZM skaidro, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktie drošības pasākumi tiešā veidā ir skāruši valsts pārvaldībā esošās nacionālās sporta bāzes. Uz noteiktu laiku pilnībā ir pārtraukta to darbība, kā arī ieviesti ļoti stingri ierobežojumi, kā rezultātā netika gūti ieņēmumi, ko varētu novirzīt šo bāzu uzturēšanai.

Turklāt valsts kapitālsabiedrības nevarēja kvalificēties valdības iepriekš piešķirtajam atbalstam Covid-19 krīzes skartajiem sporta centriem.

Visas minētās sporta bāzes pamatā tiek izmantotas treniņu procesam un nacionāla līmeņa sporta sacensību organizēšanai, kā arī dažādu ar sportu saistītu atbalsta procesu nodrošināšanai. Šajās sporta bāzēs var norisināties arī starptautiska līmeņa sacensības, bet pēdējos gados to skaits ir bijis salīdzinoši neliels.