Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Reinis Nitišs izziņo divu gadu rallija programmu

© Publicitātes foto

Pafbet atlētu komandas pārstāvis, jēkabpilietis Reinis Nitišs 2020. gadā startēs rallijā! Reinis Nitišs piedalīsies Latvijas un Igaunijas rallija čempionātos, Nitišsam ši ir laba iepēja pilnvērtīgi sagatavoties 2021. gada FIA pasaules rallija čempionātam (WRC) junioru ieskaitē.

Reinis Nitišs gandrīz visu aizvadīto desmitgadi ir startējis rallijkrosā, kur ir izcīnījis divus FIA Eiropas čempiona titulus (2013. gadā priekšpiedziņas Super1600 klasē; 2018. gadā pilnpiedziņas Supercar klasē), astoņas reizes kāpis uz goda pjedestāla kādā no FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem, 2014. gadā sasniedzis trešo vietu sezonas kopvērtējumā un joprojām saglabā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma jaunākā uzvarētāja statusu.

Visa 2019. gada laikā, treniņu programmas ietvaros, Reinis startējis arī vairākos rallijos Latvijā un Igaunijā, kur, neskatoties uz mazo pieredzi šajā autosporta disciplīnā, un sacenšoties ar reģiona ātrākajiem pilotiem, demonstrējis konkurētspējīgu sniegumu.

"Aizvadītie mēneši ir bijuši ļoti spraigi. Sākot ar lēmuma pieņemšanu, plānu veidošanu, atbalstītāju piesaisti, komandas formēšanu un beidzot ar rallija auto iegādi un treniņiem. Tas viss ir rezultējies ar lielām, un, protams, daudziem arī negaidītām, pārmaiņām manā autosportista karjerā. Rallijkross ir ļoti azartisks un spraigs sporta veids. Tomēr, lai arī pērnā sezona pierādīja, ka varu būt starp ātrākajiem, nepieciešamais līdzfinansējums startiem pasaules čempionātā ir pārāk liels, lai varētu veikt pilnu sezonu augstākā līmeņa komandā,” iesāk Reinis Nitišs. “Tādēļ pieņēmu lēmumu par jaunu izaicinājumu, kur varam braukt pilnu sezonu, uzstādīt augstus mērķus un cīnīties par tiem!”

Reinis 2020. gadā kopā ar pieredzējušo rallija stūrmani Andri Mālnieku startēs ar priekšpiedziņas Ford Fiesta R2 auto un plāno attīstīt pilota rallija iemaņas, vienlaikus cīnoties par čempiona tituliem Latvijas, Igaunijas un Baltijas rallija čempionātos. Iespēju robežās ekipāža plāno arī piedalīties rallijos ārpus Baltijas reģiona, lai gūtu pieredzi vēl nezināmos sportiskajos apstākļos. Viņu ekipāža attīstības procesā strādās ar ļoti pieredzējušiem treneriem- divkārtējo DTM un World RX čempionu Matiasu Ekstromu, kā arī Māri Neikšānu.

Talants paliek talants. Esam pārliecināti, ka Reinis savu karjeru turpinās spodrināt jau rallija ampluā kopā ar pieredzējušo stūrmani Andri Mālnieku.

Vairāk informācijas par Plānotiem 2020. gada rallija sezonas sacensību datiem var skatīt ŠEIT.