Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Ronaldo lieta. Jauni fakti izvarošanās lietā

© scanpix.ee

Vācijas medijs „Der Spiegel” publicējis attēlus, kuros redzami līgumi un komunikācija starp Krištianu Ronaldu advokātiem un Ketrinu Majorgu, amerikānieti, kura pirms dažām dienām publiski apsūdzēja Ronaldu 2009. gadā veiktā izvarošanā.

„Der Spiegel” jau savā oriģinālajā publikācijā (kur arī plašāk lasāms par līguma noslēgšanas apstākļiem) minēja, ka tā rīcībā ir nonācis konfidencialitātes līgums starp Krištianu Ronaldu un Ketriju Majorgu. Šis līgums paredzēja, ka Majorga neizpaudīs detaļas par viņu tikšanos 2009. gadā Lasvegasā. Par šī līguma parakstīšanu Majorga saņēma 375 tūkstošus ASV dolāru. „Der Spiegel” publicējis šī līguma attēlus, kuros redzami Ronaldu un viņa pārstāvju paraksti, kā arī Majorgas paraksts.

Majorgas jaunais advokāts nesenajā „Der Spiegel” publikācijā norādīja, ka iesniedzis prasību par šī konfidencialitātes līguma anulēšanu, jo tā noslēgšanas brīdī viņa kliente bijusi šoka stāvoklī un smagā emocionālajā situācijā, par ko Ronaldu advokāti bijuši labi informēti, taču tāpat izvēlējušies noslēgt līgumu.
„Nav nekādu šaubu par līguma autentiskumu, ja reiz pat Ronaldu advokāti nav to apšaubījuši,” uzsvēra „Der Spiegel” savā publikācijā.

Noslēgtajā līgumā abas puses piekritušas sava konflikta risināšanā neiesaistīt trešās partijas un Majorga apņemas atsaukt visas apsūdzības. Līgumā ir iekļauts punkts, ka Majorga uzrakstīs vēstuli Ronaldu (kurš tiešā veidā pārrunās neiesaistījās un nebija klāt), un Ronaldu advokāti apņemas nedēļas laikā viņam to nolasīt. „Der Spiegel” rīcībā ir e-pasta sarakste, kurā Ronaldu advokāts apliecina, ka Ronaldu tika iepazīstināts ar šo vēstuli. Tāpat līgumā ir punkts, kas paredz, ka Ronaldu apņemas iesniegt Majorgai savu medicīnisko pārbaužu rezultātus, apliecinot, ka viņai nav jāsatraucas par saslimšanu ar STS.

„Der Spiegel” arī publicējis policijas protokolu no 2009. gada, kurā redzams, ka dažas stundas pēc Majorgas piesauktā notikuma veikts zvans uz Lasvegasas policiju. Šajā zvanā sieviete informējusi policiju par seksuālu uzbrukumu viņai, taču bijusi ļoti emocionāla un atteikusies nosaukt uzbrucēja vārdu. Policijas protokolā tikai piefiksēts, ka tā bijusi plaši zināma persona un sportists.

Ronaldu noraidījis visas pret sevi vērstās apsūdzības kā nepatiesas un pēc tam, kad ASV varas iestādes atsāka lietas izmeklēšanu, nolīdzis jaunu advokātu, Deividu Česnovu, kurš ASV plaši pazīstams kā slavenību advokāts un pārstāvējis augsta profila tiesas prāvās tādas personas kā Maiku Taisonu, Šakilu O`Nīlu un Leonardo di Kaprio.