Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports

Uz Spāniju pārceļas arī Iļjins

© Valmiera/ordo

27 gadus vecais un 212 centimetrus garais centrs Viktors Iļjins parakstījis divu gadu līgumu ar Spānijas basketbola klubu "Fuenlabrada".

Pagājušajā sezonā Viktors Iļjins pārstāvēja "Fuenlabrada" bijušā spēlētāja Kristapa Valtera vadīto "Valmieru/Ordo", kas 29 spēlēs izcīnīja tikai četras uzvaras un Latvijas Basketbola līgā palika pēdējā vietā. Centrs bija izteikts komandas līderis, izlaižot tikai vienu maču un vidēji laukumā pavadot 33 minūtes.

Iļjins vidēji mačā izcēlās ar 18,0 punktiem, un tas bija labākais rezultāts regulārā čempionāta ietvaros, tādējādi Valmieras centrs kļuva par LBL rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat viņš izcēlās ar 10,8 atlēkušajām bumbām, 1,6 blokiem un 1,2 rezultatīvām piespēlēm.

Centrs, kurš karjeras laikā pārstāvējis arī Rīgas VEF un "Jūrmalu/Fēnikss", ar Spānijas komandu noslēdzis līgumu uz diviem gadiem. Viņš pievienosies "Fuenlabrada" sagatavošanās posmā, tomēr paredzēts, ka nākamo sezonu latvietis tiks izīrēts kādai citai komandai.

Pagājušajā sezonā "Fuenlabrada" izcīnīja 17 uzvaras un piedzīvoja 17 zaudējumus, 18 komandu konkurencē ierindojoties devītajā vietā un paliekot pirmā aiz strīpas cīņā par izslēgšanas mačiem. Savukārt Spānijas karaļa kausā tika sasniegts ceturtdaļfināls.