Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Prognozē bukmeikeri: Kas uzvarēs Pasaules futbola čempionātā?

© Tass/Scanpix

Svētdien Pasaules kausa izcīņā futbolā tiks aizvadīta finālspēle, kurā sacentīsies Francijas un Horvātijas izlases. Francija sporta totalizatora „Betsafe” vērtējumā tiek uzskatīta par izteiktu favorīti, taču Horvātija jau pierādījusi savas spējas nenotrīcēt grūtās situācijās un krietni pārspējusi uz sevi liktās cerības.

Tikmēr Horvātija izbauda futbola sapni. Šī izlase PK finālā iekļuvusi pirmoreiz un tālu pārspējusi bukmeikeru liktās cerības.

Francijas izlase jau pirms turnīra tika pieskaitīta pie galvenajām favorītēm, pateicoties tās Eiropas vicečempiones statusam un iespaidīgi nokomplektētajam sastāvam, kurā praktiski visās pozīcijās uz vienu vietu pretendēja 2-3 augsta līmeņa futbolisti. Arī Francija savus līdzjutējus nav pievīlusi un līdz finālam tikusi pārliecinoši, apspēlējot Argentīnu, Urugvaju un Beļģiju.

Tikmēr Horvātija izbauda futbola sapni. Šī izlase PK finālā iekļuvusi pirmoreiz un tālu pārspējusi bukmeikeru liktās cerības, turklāt pusfinālā pret Angliju spēja atspēlēties no jau pašā sākumā ielaistiem vārtiem. Horvātija pirms čempionāta tika minēta tieši aiz favorītu desmitnieka, bet ar divu pēcspēles sitienu sēriju un Mario Mandžukiča vārtu guvuma papildlaikā pret Angliju, sasniegusi lielāko panākumu savas valsts sporta vēsturē.

Sporta totalizators „Betsafe” finālā sagaida rūpīgu un nosvērtu cīņu, kurā abas izlases emocijas centīsies atstāt aiz spēles laukuma. Francijas izlases uzvara pamatlaikā novērtēta ar koeficientu 1.94, kamēr horvātu iespējas visu sev laimīgi noslēgt jau pēc 90 minūtēm saņēmušas koeficientu 4.95. Šeit gan jāņem vērā, ka Horvātija šajā Pasaules kausā pamatlaikā nav uzvarējusi nevienā izslēgšanas cikla spēlē.

Francijas un Horvātijas cīņu raksturo kā Dāvida un Goliāta sadursmi, kas pilnībā patiesībai neatbilst. Horvātija ar Luku Modriču un Ivanu Rakitiču, diviem izciliem pussargiem, noteikti ir gatava sarūpēt Francijai ļoti smagu pārbaudījumu, taču taisnība, ka pirms pusfinālu sākuma Horvātijai tika piedēvētas vismazākās izredzes uz Pasaules kausa izcīnīšanu.