Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Ēģiptes futbola izlases līderis Salāhs kļūst par Čečenijas goda pilsoni

© AFP/Scanpix

Ēģiptes futbola izlases līderis Mohameds Salāhs saņēmis Čečenijas goda pilsoņa titulu, kuru tam piešķīris šīs Krievijas republikas vadītājs Ramzans Kadirovs.

Tas ir tiesa, Mohameds Salāhs kļuvis par Čečenijas goda pilsoni.

Ēģiptes izlase Pasaules kausa finālturnīra laikā par savas bāzes vietu izvēlējās Čečenijas galvaspilsētu Grozniju.

Piektdien Ēģiptes futbolisti, kuri jau ir zaudējuši izredzes iekļūt turnīra izslēgšanas spēlēs, piedalījās Kadirova rīkotās vakariņās, pēc kurām Čečenijas republikas galva paziņoja, ka parakstījis dekrētu, ar kuru Salāham piešķirts Čečenijas goda pilsoņa tituls.

"Šovakar parakstīju dekrētu, ar kuru piešķiru augstu godu lieliskam futbolistam, kurš spēlē Ēģiptes izlasē un "Liverpool" komandā. Tas ir tiesa, Mohameds Salāhs kļuvis par Čečenijas goda pilsoni," piektdien sociālajā tīklā "Telegram" rakstīja Kadirovs, kurš zināms kā liels cīņu sporta un futbola fans.

Salāhs jau iepriekš šī turnīra laikā bija ticies ar Kadirovu, kurš apmeklēja arī Ēģiptes izlases treniņu.

Ēģiptes izlase pirmajos divos A apakšgrupas mačos piedzīvoja zaudējumu, vispirms ar 0:1 piekāpjoties Urugvajai, bet tad ar 1:3 zaudējot mājiniecei Krievijai. Vienīgos vārtus ēģiptiešiem guva tieši Salāhs, kurš vēl maijā UEFA Čempionu līgas finālā guva pleca traumu. Mačā pret Urugvaju viņš palika rezervē, bet pret Krieviju aizvadīja visu cīņu.

Dalību turnīrā Ēģipte noslēgs pirmdien ar maču pret Saūda Arābiju, kas arī jau zaudējusi izredzes tikt astotdaļfinālā.

Jāpiebilst, ka savulaik Kadirovs Čečenijas goda pilsoņa titulu piešķīra arī slavenajam franču aktierim Žerāram Depardjē.