Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Aptauja: Futbola kaislībām seko līdzi puse Latvijas iedzīvotāju

© Scanpix

Pasaules Kauss futbolā rit pilnā sparā, taču aptuveni trešdaļa (32%) Latvijas iedzīvotāju nezina, kur tas notiek - noskaidrots OlyBet veiktajā aptaujā*. Tāpat noskaidrots, ka tikai puse aptaujāto (51%) ar lielāku vai mazāku intensitāti seko līdzi Pasaules Kausa futbola spēlēm.

Kopumā 68% iedzīvotāju vecumā virs 18 gadiem ir informēti, ka šī gada Pasaules kauss (PK) futbolā norisinās Krievijā. Vislabāk informētie ir vīrieši - 83% aptaujāto stiprā dzimuma pārstāvju zināja, kur norisinās PK futbolā. Vismazāk par PK futbolā norises vietu interesējušies iedzīvotāji no lauku reģioniem, kā arī daiļā dzimuma pārstāves. Likumsakarīgi, labākas zināšanas par PK norises vietu demonstrē tie iedzīvotāji, kuri iecerējuši sekot līdzi spēļu norisei - gan kaismīgie futbola līdzjutēji, kuri plāno sekot līdzi visām spēlēm (82%), gan tie, kas jutīs līdzi tikai savu iemīļotāko komandu sniegumam, gan tie, kas futbola vērošanai plāno pievērsties, ja tam atliks laiks.

Visbiežāk futbola fani no Latvijas izvēlas PK spēles vērot esot mājās. Jo vecāks ir futbola vērotājs, jo lielāka iespēja, ka sporta veidam tas seko līdzi vienatnē - šāda pieredze ir 76% futbola cienītāju vecumā virs 60 gadiem, bet tikai 34% futbola līdzjutēju - jauniešu vecumā līdz 30gadiem. Vidēji vienatnē futbola spēlēm seko līdzi 52% sporta veida cienītāju. Tajā pašā laikā 21% aptaujāto norāda, ka futbola spēles vislabprātāk vēro fanu teltī, kas šogad visu Pasaules Kausa futbolā norises laiku atrodas Rīgā, pie Kongresu nama.