Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Austrumu konferencē būs septītā spēle

© scanpix.ee

Nacionālās basketbola asociācijas Austrumu konferences finālsērijā būs nepieciešama septītā spēle. Klīvlendas "Cavaliers" savā laukumā ar 109:99 apspēlēja Bostonas "Celtics" un panāca 3-3 – šajā sērijā pagaidām visos mačos uzvarējušas mājinieces.

Spēli gan labāk sāka Bostonas "Celtics", kas bija vadībā visu pirmo ceturtdaļu, turklāt jau sestajā minūtē galvas traumas dēļ cīņa bija galā mājinieku garajam spēlētājam Kevinam Lavam. Viesu lielākais pārsvars bija seši punkti, bet Klīvlendas "Cavaliers" pirmoreiz vadībā izvirzījās otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, kad Lebrons Džeimss no tālās distances panāca 34:33 mājinieku labā.

Pirmā puslaika beigās "Cavaliers" ieguva 14 punktu pārsvaru (52:38), otrā puslaika sākumā starpība pieauga līdz 16 punktiem (63:47), un "Celtics" par spīti virknei centienu atspēlēties vairs tā arī netika tuvāk par septiņiem punktiem. Bostonas ofensīvas mēģinājumus reizi pēc reizes apslāpēja Džeimss, kura asie caurgājieni regulāri noslēdzās vai nu ar izprovocētu piezīmi, vai gūtu grozu, vai arī diviem punktiem pēc izcīnītas atlēkušās bumbas uzbrukumā.

Spēles izskaņā Džeimss viesu cerības pilnībā sakāva ar diviem smagiem tālmetieniem, un "Cavaliers" superzvaigzne izcēlās ar 46 punktiem, kas ir viņa karjeras rekords izslēgšanas spēlēs, pārspējot vairākus mačus ar 45 punktiem. Tāpat Džeimsa rēķinā arī 11 atlēkušās bumbas, deviņas rezultatīvas piespēles un tikai divas kļūdas. Turklāt izšķirošā ceturkšņa pirmajā pusē arī pats Džeimss tika pie nelielas traumas, kad komandas biedrs Lerijs Nenss viņam uzkrita uz potītes, tomēr "Cavaliers" līderis spēja turpināt maču.

Lava prombūtnē minūtes un loma pieauga Džeimsam, taču sevi labi parādīja arī Klīvlendas rezervistu soliņš. Džefs Grīns 31 minūtē guva 14 punktus, bet jau pieminētais Nenss 22 minūtēs tika pie desmit punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām - galotnē laukumā bija tieši viņš, nevis Tristens Tompsons. Bostona labāk izpildīja tālmetienus (12/28 pret 9/23) un izdarīja vairāk rezultatīvu piespēļu (25 pret 16), taču pieļāva daudz brāķa soda metienos (11/20 pret 18/22), zaudēja atlēkušajās bumbās uzbrukumā (5 pret 15), bloķētajos metienos (2 pret 9) un kļūdās (13 pret 9).