Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlase joprojām zemāk par Andoru

© scanpix.ee

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) publicējusi jaunāko izlašu rangu. Tā kā aprīlī un maija sākumā tradicionāli tiek aizvadīts maz spēļu, arī izmaiņu rangā ir ļoti maz.

Ranga vadību saglabā Vācija, un kopumā pirmās 47 izlases palikušas savas iepriekšējās pozīcijās. No 48. vietas uz 52. noslīdēja Jamaika, kas priekšā palaida Norvēģiju, Ungāriju, Kamerūnu un Ganu.

Latvijas izlase, kas nav spēlējusi kopš kauna 25. martā Gibraltārā (0:1), saglabā 139. pozīciju. No Baltijas valstīm visaugstāk ir Igaunija, kas izmantojusi Palestīnas kritumu no 83. uz 96. vietu un pakāpusies uz 93. pozīciju. Šo vietu igauņi dala ar Fēru salām, bet uzreiz pēc tam seko mūsu Nāciju līgas grupas favorīte Gruzija.

Cita pretiniece Nāciju līgā Kazahstāna ieņem 117. vietu, bet pastarīte Andora joprojām ir septiņas vietas augstāk par mums - pateicoties uzvarām pēdējā gada laikā pār Ungāriju (1:0) un Lihtenšteinu (1:0). Vērtīgā uzvara atlases ciklā pret ungāriem gan drīzumā zaudēs svaru, tā ka Andorai šovasar paredzams kritums. Uzreiz aiz Andoras seko Lietuva.

Latvijas izlase jūnijā aizvadīs trīs pārbaudes spēles. 2. jūnijā "Daugavas" stadiona futbola laukums tiks iesvētīts pret Igauniju, 5. jūnijā Viļņā tiksimies ar Lietuvu, bet 9. jūnijā "Daugavas" stadionā viesosies arī Azerbaidžāna.