Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Ķēniņam trešais Šveices zelts

© f64

Par Šveices čempionu trešo reizi karjerā kļuva Ronalds Ķēniņš, kura komanda finālsērijas septītajā spēlē uzveica Elvja Merzļikina pārstāvēto vienību.

Šveices čempionāta finālsērijas septītajā spēlē šovakar Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" izbraukumā ar rezultātu 2:0 apspēlēja Elvja Merzļikina pārstāvēto "Lugano". Līdz ar to sērijā Cīrihes klubs svinēja panākumu ar 4-3, un Ķēniņš trešo reizi karjerā kļuva par Šveices čempionu. Iepriekš "Lions" sastāvā Ķēniņš Šveicē triumfēja arī 2012. un 2014. gadā.

Merzļikins Lugano komandas vārtos atvairīja 26 no 27 metieniem, vienīgos vārtus ielaižot jau septītajā spēles minūtē. Otros vārtus "Lions" guva 20 sekundes pirms beigām, kad Merzļikins jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Pēdējos vārtus "Lions" sezonā guva tieši Ķēniņš, kuram tie bija piektie vārti un desmitais punkts izslēgšanas turnīrā. Ķēniņš uz ledus bija 19 minūtes, izdarīja divus metienus un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Ķēniņš šosezon 40 regulārās sezonas spēlēs guva vienus vārtus un atdeva deviņas piespēles. Izslēgšanas turnīrā 18 mačos uzbrucējs sakrāja tikpat punktu - desmit, taču veids bija cits. Proti, pieci gūti vārti un piecas rezultatīvas piespēles.