Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Latvijā notiks "Stipro skrējiens"

© F64

Šogad, jau desmito gadu pēc kārtas, 5.maijā, norisināsies tautā iemīļotais un populārais "Stipro skrējiens", kas šogad noritēs īpašā Latvijas valsts simtagdes zīmē.

Otro gadu pēc kārtas skrējiens ir kļuvis par OCR (Obstacle Course Racing) kvalifikācijas skrējienu, sniedzot iespēju pieciem labākajiem skrējējiem vīriešu un sieviešu grupā no 10 km avangarda starta kvalificēties pasaules čempionātam, godam pārstāvot Latviju starptautiskā mērogā.

OCR Pasaules čempionāts ir vienīgais dubļu un šķēršļu skrējienu čempionāts pasaulē, kas izveidots, lai apvienotu un popularizētu dažādus līdzīga rakstura skrējienus no visas pasaules. Arī šajā gadā "Stipro skrējiens" ir viens no pasaules čempionāta posmiem.

Kā ziņo OCR Pasaules čempionāta galvenie pārstāvji, 2018. gada noslēdzošajām sacensībām - finālam, kas norisināsies no 19. līdz 21. oktobrim Lielbritānijas pilsētā Kelvedon Hatch, kopā varēs kvalificēties desmit ātrākie "Stipro skrējiena" dalībnieki no "Stipro skrējiens" 10 km avanagards sieviešu un vīriešu skrējiena - pieci vīrieši un tikpat sievietes.

Šajā gadā "Stipro skrējienā" tiks dots starts "Stipro skrējiens" 10 km individuāli sievietēm un vīriešiem, kā arī komandām un 5 kilometru distancē "Izlūku skrējiens". 5 km distance piemērota tiem, kuri vēlas izjust pasākuma emocijas, sajust tā "garšu", iepazīt tuvāk un uzzināt, kāds īsti irskrējiens.