Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Briedis Spānijā trenējas trīsreiz dienā un pēta Usika cīņas

© F64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis Spānijas pilsētā Benidormā turpina gatavošanos pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara pusfināla cīņai pret ukraini Oleksandru Usiku. Sarunā ar Sportacentrs.com Maira pārstāvis Raimonds Zeps sacīja, ka šonedēļ oficiāli būs skaidrība gan par cīņas datumu, gan norises vietu.

"Mairis joprojām trenējas Spānijā, pilsētā ar nosaukumu Benidorma. Treniņi notiek trīs reizes dienā. Svētdiena ir vienīgā brīvā diena, kad Mairim ir aktīva atpūta. Spānijā tiek likta nopietna fiziskā bāze. Ap Ziemassvētku laiku ir plānots sākt sparingus. Ir jau skaidrība, kuri bokseri būs sparingu sākumposmā. Visi gan vēl nē, jo gluži vienkārši tas saraksts mēdz mainīties atkarībā no situācijas. Protams, ka visi būs kreiļi, citādāk nav jēgas," par Brieža gatavošanos sarunā ar portālu Sportacentrs atklāja boksera pārstāvis Raimonds Zeps.

Raimonds atklāja, ka kopā ar Mairi Spānijā ir treneri Sandis Kleins, fiziskās sagatavotības treneris Agris Freija, tāpat epizodiski pievienojoties fizioterapeits Mareks Osovskis.

''Cik daudz Briedis seko līdzi tam, ko dara Usiks? Kopā ar treneri Mairis skatās ļoti daudz video. Labi, nepārspīlēsim, nav tā, ka patiešām ļoti daudz, bet skatās. Ārzemēs Mairim šī ir pirmā tāda veida nometne. Latvijā ārā šobrīd nav atbilstoši laikapstākļi, bet tieši ārā šobrīd ir jāliek fiziskā bāze. Pagājušajā gadā nedaudz mocījāmies ar to pirms cīņas ar Huku, bet tad bija pat nedaudz siltāks. Mairim šobrīd ir lielas slodzes un pie tādām arī imūnsistēma novājinās,'' piebilst Zeps.

''Par cīņas norises vietu un datumu neko nedrīkstu teikt. Šonedēļ pasaules boksa supersērijai vajadzētu publicēt oficiālu relīzi. Tad arī visiem būs pilnīga skaidrība,'' stāsta Zeps. Uz jautājumu, vai Briedis pats un komanda zina gan vienu, gan otru, Zeps atbild īsi: ''Nedrīkstu komentēt (smaida).''