Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Sīva konkurence uz šī gada Latvijas labākā sportista balvu

© F64 Photo Agency

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pirmdien nosaukusi pretendentus uz Latvijas gada balvu sportā desmit nominācijās, kā arī pasludinājusi balvas par mūža ieguldījumu sportā ieguvēju. To saņems ilggadējais velomehāniķis, sešu Olimpisko spēļu dalībnieks Arkādijs Svece.

Uz labākā Latvijas sportista titulu pretendē šogad pasaules čempiona titulu boksā WBC versijā izcīnījušais Mairis Briedis, ilggadējais pasaules labākais skeletonists, šā gada pasaules un Eiropas čempions, kā arī Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs, NBA kluba Ņujorkas Knicks līderis Kristaps Porziņģis, kurš ar teicamu sniegumu palīdzēja Latvijas basketbola izlasei izcīnīt 5.vietu Eiropas čempionātā un pats kļuva par 3. rezultatīvāko spēlētāju turnīrā, 3. vietu Eiropas čempionātā iedzīšanā un 2. vietu Pasaules kausa posmā masu startā ieguvušais biatlonists Andrejs Rastorgujevs un smaiļotājs, Pasaules čempionāta un Pasaules kausa 1.posma bronzas medaļnieks Aleksejs Rumjancevs.

Par labākās Latvijas sportistes godu sacentīsies Pasaules čempionāta 3.vietas un Eiropas čempionāta 2.vietas ieguvēja cīņā Anastasija Grigorjeva, Latvijas rekordu septiņcīņā labojusī vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, Pasaules čempionāta bronzas, Eiropas U-20 čempionāta uzvarētāja un sudraba medaļu Eiropas čempionātā ieguvusī svarcēlāja Rebeka Koha, Francijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Jeļena Ostapenko, kura šogad pakāpās līdz 7. vietai WTA rangā (labākais rezultāts Latvijas vēsturē), kā arī Maljorkas WTA turnīra uzvarētāja un ranga 15.vietu sasniegusī Anastasija Sevastova.

F64 Photo Agency

Citās nominācijās izvirzīti šādi pretendenti:

Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists:

Artis Baumanis (autokross) - 2. vieta Eiropas čempionātā rallijkrosā (RX).

Pauls Jonass (motosports) - 1. vieta Pasaules čempionātā MX2 klasē, kas ir pirmais tāda mēroga panākums solo motokrosā Latvijas sporta vēsturē. Šosezon triumfējis 6 posmos un bijis labākais 14 braucienos. Līdz šai sezonai Pauls Jonass bija uzvarējis tikai vienā braucienā un nebija guvis uzvaru nevienā posmā.

Andžejs Ļebedevs (motosports) - 1. vieta Eiropas čempionātā spīdvejā, jauns sasniegums Latvijas sporta vēsturē. Visos fināla braucienos piedalījies ar organizatoru piešķirto īpašo ielūgumu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā