Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Ko par Brieža gaidāmo cīņu saka bukmeikeri?

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas slavenākais bokseris Mairis Briesi pirmoreiz aizstāvēs savu WBC čempiona titulu pirmajā smagajā svarā, sestdien, 30. septembrī, Arēnā Rīga. Viņam paredzēta cīņa pret kubieti Maiku Peresu, kas reizē būs arī Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) ceturtdaļfināls. "Betsafe” bukmeikeri Briedi uzskata par izteiktu šīs cīņas favorītu.

Čempiona statuss palīdzēja Briedim tikt uzaicinātam uz Supersēriju, apjomīgu un ambiciozu turnīru, kurā piedalās visi pašreizējie čempioni pirmajā smagajā svarā. Mairis Briedis uzvarējis visās 22 savās profesionālā boksa cīņās un sasniedzis vienu no saviem mērķiem - kļuvis par WBC čempionu, kas ir viens no četriem prestižākajiem tituliem boksā šobrīd.

Briedis ceturtdaļfinālā tika iekļauts izsēto bokseru pulkā, kas ļāva viņam izvēlēties savu pretinieku no pārējiem. Izvēle krita uz kubieti Maiku Peresu, kurš kā smagsvars tika līdz pat cīņai pret Aleksandru Povetkinu, taču šajā cīņā tika nokautēts jau pirmajā raundā. Nu Peress ir mainījis svara kategoriju, kurā ieradies ar 22 uzvarām 25 cīņās.

Cīņa tiks aizvadītā Rīgā, kas, protams, ir liela Brieža priekšrocība. Tāpat Briedim ir daudz labāki pāris pēdējie gadi. Kopš 2015. gada jūnija, kad Peress zaudēja Povetkinam, viņš aizvadījis tikai vienu cīņu, to pašu ne augstākā kaluma (sešu raundu mačs pret mazpazīstamo slovāku Viktoru Biscaku), kamēr Briedis šajā laika posmā piedalījies veselās sešās cīņās.

Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Bukmeikeri Briedi uzskata par šī dueļa favorītu, taču ne milzīgu. Koeficients uz viņa uzvaru noteikts 1,26, kamēr Peresa iespējas apklusināt Arēnu Rīgu un sarūgtināt Latvijas līdzjutējus - 4,00. Brieža uzvaras koeficients ir lielāks par, piemēram, iepriekš Oleksandra Usika uzvaru cīņā pret Marko Huku un Murata Gasijeva panākumu gaidāmajā mačā pret Kšištofu Vlodarčiku. Tas nozīmē, ka Usika un Gasijeva iekļūšanu pusfinālā bukmeikeri vērtēja pārliecinošāk.

Taču šoreiz Brieža uzvarai piešķirts mazāks koeficients nekā viņa iepriekšējā cīņā, kad tika izcīnīts vakantais WBC čempiona tituls pret Marko Huku. Iepriekšējā cīņa Briedim bija viena no retajām, kas ilga visus 12 raundus un kurā viņš uzvarēja pēc punktiem, nevis ar nokautu. Pret Peresu bukmeikeri tik grūtas dienas neparedz, jo kubietis savā profesionālajā karjerā visus 12 raundus boksējis tikai vienā cīņā.