Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

41 gada vecumā no boksa atvadās arī Vladimirs Kļičko

© SCANPIX

Pēc 21 gadu ilgušās karjeras no profesionālā boksa atvadījies bijušais pasaules čempions Vladimirs Kļičko, tādējādi apklusinot spekulācijas ap viņa revanša cīņu pret Entoniju Džošua. Karjeras laikā Kļičko uzvarēja 64 no 69 cīņām, vienlaikus baudot WBA, IBF un WBO čempiona laurus.

"Esmu sasniedzis visu, par ko reiz sapņoju. Tagad vēlos sākt otro karjeru - pēc sporta," sacīja Vladimirs Kļičko, kurš pēdējo cīņu aizvadīja aprīlī, Vemblija stadionā 11. raundā ar nokautu zaudējot Entonijam Džošua. Atbildes cīņai vajadzēja notikt 11. novembrī Lasvegasā, tomēr ukrainis no tās atteicies un licis punktu karjerai.

"Pirms 27 gadiem sāku sportista karjeru, un tas ir labākais lēmums, kuru varēju pieņemt. Pateicoties izvēlei, esmu apskatījis pasauli, iemācījies jaunas valodas, izveidojis biznesu, attīstījis idejas un palīdzējis cilvēkiem, kuriem tas ir nepieciešams," norādīja Kļičko, kurš karjeras laikā uzvarēja 64 cīņās, kā arī piedzīvoja piecus zaudējumus.

SCANPIX

"Pienāk brīdis, kad jāgatavojas nākamajam posmam, un es neesmu nekāds izņēmums. Sagaidu un ceru, ka mana nākamā karjera, kuru plānoju un pie kuras strādāju jau vairākus gadus, būs vismaz tikpat veiksmīga, kā boksera, ja ne labāka," cerīgs bija 41 gadu vecais Kļičko. Viņa brālis Vitālijs pēc boksera karjeras kļuva par Ukrainas galvaspilsētas Kijevas mēru.

Vladimirs Kļičko 1996. gada Atlantas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu starp smagsvariem, pēcāk pievēršoties profesionālajam boksam. Viņš uzvarēja 24 cīņās pēc kārtas, līdz 1998. gadā piekāpās Rosam Puritijam. Zīmīgi, ka tā bija vienīgā cīņa, kuru Kļičko aizvadīja dzimtajā Ukrainā.

2000. gadā Kļičko ieguva WBO čempiona jostu, tomēr sekoja divi svarīgi zaudējumi Korijam Sanderam un Lemonam Brūsteram. Savukārt laika posmā no 2004. līdz 2015. gadam Kļičko mainīja stilu un nezaudēja nevienā cīņā, iegūstot WBA, IBF un WBO titulus, līdz 2015. gada novembrī viņš piekāpās Taisonam Fjūrijam, paliekot bez tituliem.

Savukārt Džošua līdz 2. decembrim jāaizvada cīņa pret IBF jostas obligāto pretendentu Kubratu Pulevu, citādi viņš jostu zaudēs. 36 gadus vecais bulgārs Pulevs karjeras laikā izcīnījis 25 uzvaras un piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, 2014. gadā piekāpjoties tieši Kļičko.