Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Sevastova bezspēcīga pret otrā simta tenisisti Bogdanu

© Scanpix

Bukarestes WTA "International" sērijas turnīra pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 17.) nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, kad piektdien ar 1:6, 3:6 zaudēja ranga 108. vietā esošajai rumānietei Anai Bogdanai. Viņai karjeras pirmā Top 20 uzvara.

Sevastovas tradicionāli spēlētais aizsardzības teniss šodien par uzvaras formulu nekļuva, jo pretiniece daudz nepalīdzēja (Bogdanai tikai 13 nepiespiestās kļūdas). Bogdana darbojās ne vien agresīvi, bet arī pacietīgi un pārsvarā precīzi, ar Sevastovas aizsardzību tiekot galā bez lielām grūtībām. Tikmēr Anastasijai dominējoša uzbrukuma tenisa trūkums viņas arsenālā liedza izvairīties no zaudējuma, jo spēli diktēja pretiniece un to darīja samērā pārliecinoši.

To, ka šodien klāsies ļoti grūti, Sevastova saprata ātri un stresa pazīmes izrādīja jau pirmo trīs geimu laikā. Ceturtajā geimā viņai trīs kļūdas, pie 15:40 trāpot tīklā "dropšotu" - 1:3.

Trenera viesošanās pēc piektā geima viņu nespēja iedvesmot, jo tūlīt atkal zaudēta serve. Anastasijai arī sestajā geimā 15:40 deficīts. Viņa pirmo breikbumbu atspēlēja, ar otro servi trāpot eisu, bet otrās breikbumbas izspēlē Bogdana bumbiņu pēc Sevastovas otrās serves atsita ar "backhand" pa līniju.

Sevastova 2. seta pirmajā geimā neizmantoja geimpunktu un vēlāk breikbumbas izspēlē iesita tīklā ar "forehand". Divus geimus vēlāk Bogdanai izdevās "sausais" breiks, kas Sevastovai nozīmēja jau ļoti lielas nepatikšanas, esot iedzinējos ar setu un 0:3. Pirmo breiku tūlīt izdevās atspēlēt, kad rumāniete atkārtoja Sevastovas gājienu seta pirmajā geimā, proti, breikbumbas izspēlē iesita tīklā.

Sevastova šajā setā spēlēja nedaudz agresīvāk, taču arvien nepietiekami spēcīgi, jo Bogdana tika klāt daudzām bumbiņām un retajās reizēs, kad Sevastova uzbruka asāk, spēja atbildēt ar prettriecieniem. Otro breiku atspēlēt neizdevās, turklāt arī nebija pa spēkam pārbaudīt pretinieces nervu sistēmu apstākļos, kad viņa servētu par karjeras lielāko uzvaru. Bogdanai tas nebija jādara, jo Sevastova pie 3:5 nospēlēja vēl vienu neveiksmīgu serves geimu, tajā visās četrās izspēlēs zaudējot ar nepiespiestajām kļūdām. To viņai šodienas mačā pārāk daudz - 28!