Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Zināms pret ko Briedis aizvadīs nākamo cīņu

© Scanpix

Monako notika Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) drafta ceremonija, kurā izsētie bokseri izvēlējās savus pretiniekus ceturtdaļfinālā. Ar trešo numuru izsētais WBC čempions Mairis Briedis (22-0, 18 KO) no atlikušajiem kandidātiem izvēlējās cīnīties pret bijušo smagsvaru Maiku Peresu (22-2-1, 14 KO).

Piektdienas vakarā paziņotajā rangā ar pirmo numuru tika izsēts ukrainis Oleksandrs Usiks, taču vēl pirms viņa izvēles viena cīņa jau bija nozīmēta - starp IBF čempionu Muratu Gasijevu un IBF obligāto pretendentu Kšištofu Vlodarčiku. Usika izvēle krita uz Marko Huku, kuru aprīļa sākumā sakāva Briedis, bet latviešu bokseris no palikušajiem sāncenšiem izvēlējās nevis WBC jostas obligāto pretendentu Dmitriju Kudrjašovu, bet gan no smagsvariem pārnākušo kubieti Maiku Peresu, kuram oktobrī apritēs 32 gadi.

"Viņš ir lielisks cīkstonis no Kubas, kurš ir pārnācis no smagsvariem. Tas viņam būs kā sveiciens pirmā smagā svara kategorijā," pēc izvēles sacīja Briedis. Gaidāmo cīņu komentēja arī Peress: "Tas ir liels izaicinājums. Viņš ir čempions, un nevaru vien sagaidīt šo cīņu."

Kubietis pēdējo cīņu smagsvaros aizvadīja 2015. gada maijā, 91 sekundē zaudējot krievam Aleksandram Povetkinam, taču jūnijā pēc divu gadu pauzes atgriezās ringā un debitēja pirmajā smagajā svarā, Belfāstā 29 sekundēs sakaujot slovāku Viktoru Biščāku. Visbeidzot, ceturtajā ceturtdaļfinālā spēkosies Peresa tautietis Junjers Dortikoss un krievs Kudrjašovs.

Ceturtdaļfināla pāri tika noskaidroti arī otrā vidējā svara kategorijā. Ar pirmo numuru izsētais brits Džordžs Grouvzs izvēlējās savu tautieti Džeimiju Koksu. Pēc tam Kalums Smits izšķīrās cīnīties ar zviedru Ēriku Šoglundu, bet Kriss Jūbenks seniors, kurš pārstāvēja savu dēlu Krisu Jūbenku junioru un armēni Arturu Abrahamu (Supersērijā piedalīsies viņu cīņas uzvarētājs), izvēlējās turku Avni Jildirimu. Līdz ar to atlikušajā duelī cīnīsies Jirgens Brēmers un Robs Brents.

Septembrī notiks ceturtdaļfināli, pusfināli paredzēti nākamā gada janvārī, bet fināls - maijā.