Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Sevastova Maljorkā fināla atkārtojumā sacentīsies ar Garsiju

© SCANPIX

Anastasija Sevastova (WTA 19.) šodien plkst. 18:00 Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra pusfinālā sacentīsies ar Francijas tenisisti Karolīnu Garsiju (#23), kurai pērn piekāpās šī turnīra finālā.

Sevastova šonedēļ visas trīs uzvaras guvusi grūtās trīs setu spēlēs. WTA karjerā viņai pirmoreiz viena turnīra ietvaros ir tik daudz panākumu trīs setu cīņās, turklāt pēdējās divās spēlēs klājās ļoti grūti. Pret Varvaru Ļepčenko viņa 3. setā bija iedzinējos ar breiku, bet pret Anu Konjuhu izdevās izglābt vēl grūtāku maču - Horvātijas tenisistei pēdējā setā breika pārsvars bija divreiz, turklāt viņa arī nespēja izservēt maču.

Šodienas tikšanās ar Garsiju taktiskā ziņā solās būt tāda pati kā Sevastovas pēdējie divi mači, it īpaši vakardienas spēkošanās ar Konjuhu. Proti, arī Garsijai ir daudz spēcīgāks uzbrukums ar skaidrām iespējām diktēt spēli, bet Sevastovai atkal būs jāpaļaujas uz aizsardzības tenisa prasmēm un jācenšas ar dažādību sarežģīt Francijas tenisistei dzīvi.

Garsijai uz pusfinālu vieglāks ceļš, trīs mačos zaudējot tikai vienu setu, lai gan daudz netrūka, lai būtu divi. Karolīna vispirms ar 6:4, 6:4 pieveica Sevastovas dubultspēļu pārinieci Jeļenu Jankoviču, pēc tam ar 6:3, 6:7(5), 6:3 apspēlēja Janu Čepelovu un visbeidzot ar 6:2, 7:6(8) pārspēja Robertu Vinči. Mačā pret Itālijas tenisisti Garsija 2. setā atspēlēja piecas setbumbas! Trīs novērstas ar eisiem, vēl viena ar neatsistu pirmo servi, kā arī viena uzņemšanā, kad itāliete pēc Garsijas uzbrukuma iesita tīklā.

Kad Sevastova ar Garsiju pirms gada Maljorkā izspēlē finālu, Anastasijai būtībā bezcerīgs mačs, zaudējot ar 3:6, 4:6. Garsija toreiz paredzami dominēja un 1. setā uzvarēja, esot iedzinējos ar breiku. Lai arī 2. setā Sevastovai piekāpās ar 4:6, kas nav graujošs deficīts, uzņemšanā viņai variantu nebija, jo Garsija šajā setā ar servi zaudēja tikai četrus punktus.

Sevastovas revanša mēģinājuma mača sākums noteikts ne agrāk kā plkst. 18:00. Pirms tam no 16:00 jāizspēlē pirmais pusfināls, kurā Jūlija Gērgesa sacentīsies ar Sisi Bellisu. Anastasijai pēc vienspēles neilga atpūta, vakarā aizvadot arī dubultspēļu turnīra pusfinālu ar Jankoviču. Viņam pretī stāsies Gērgesa un Šveices tenisiste Ksenija Knolla.