Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Sevastova rangā zaudē divas pozīcijas, Gulbim -3

© SCANPIX

Anastasija Sevastova 20. martā publicētajā WTA rangā ieņem 25. vietu, kas ir par divām pozīcijām zemāk nekā iepriekšējā reitingā. Tikmēr Ernestam Gulbim turpinās lejupslīde, šonedēļ ATP ieskaitē atrodoties 172. vietā.

Anastasija Sevastova savā pēdējā turnīrā Indianvelsā cieta neveiksi jau pirmajā mačā, kas rangā nozīmēja 10 punktu zaudēšanu, jo pērn Kalifornijā kvalifikācijā tika nopelnīti 20 punkti, bet šogad par piedalīšanos vienā spēlē pamatturnīrā pienācās uz pusi mazāk. Tāpēc arī jāsamierinās ar nelielu kritienu, kas nozīmē atkāpšanos un pirms divām nedēļām sasniegtās rekordpozīcijas.

Aļonai Ostapenko ar vienas uzvaras gūšanu Indianvelsā pozīciju uzlabošanai nepietika, tāpēc viņa palikusi 6. martā ieņemtajā 64. vietā. Abas mūsu Top 100 tenisistes šonedēļ spēlēs Maiami, Ostapenko "Premier Mandatory" turnīru sākot no 1. kārtas, bet Sevastovai kā izsētajai tenisistei cīņā iesaistoties vienu posmu vēlāk.

Ranga pirmajā desmitniekā ir divas būtiskas izmaiņas. Andželike Kerbere atgriezās 1. vietā, kuru zaudēja pēc "Australian Open". Vācijas tenisiste virsotnē nokļuvusi otro reizi, pirmā bija pēc viņas uzvaras "US Open", bet otrā notikusi, sekojot Serēnas Viljamsas nespēlēšanai Indianvelsā, kur amerikānietei bija jāaizstāv fināla punkti.

Jaunu Slovākijas rekordu uzstādīja Dominika Cibulkova, kurai šodien +1 un 4. vieta. Līdz šim viņa savas valsts rekordu dalīja ar Danielu Hantuhovu, abām sasniedzot piekto pozīciju. 4. vieta ir Slovākijas visu laiku labākā sasnieguma atkārtojums tenisa rangos. ATP ieskaitē tik augustu 1988. gadā tika Miroslavs Mečīržs.

Ernests Gulbis ATP rangā zaudēja trīs pozīcijas, pirms Maiami turnīra sākuma (Gulbim tur šovakar kvalifikācijas mačs pret Serhiju Stahovski) atrodoties 172. vietā. Gulbis zaudēja 10 punktus no pagājušā gada Indianvelsas pamatturnīra, šoreiz Indianvelsā punktus neiegūstot, jo tika piedzīvots zaudējums kvalifikācijā.