Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Organizatori netaisās atņemt Sočiem pasaules čempionātu

© SCANPIX

Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) ģenerālsekretāre Heike Grosvanga sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka nav pamata pārcelt Sočos ieplānoto 2017. gada pasaules čempionātu.

IBSF ģenerālsekretāre Heike Grosvanga: "Federācija uzskata, ka nav nekādu iemeslu, kuru dēļ pasaules čempionāts nevarētu notikt Sočos. Tajā pašā laikā mēs nediskvalificēsim sportistus vai nacionālo izlasi, kas neizmantos iespēju piedalīties pasaules čempionātā."

IBSF mājas lapā pagaidām netiek pausta oficiāla nostāja par minēto pasaules čempionātu.

Atgādinām, ka 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiādē - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. Tika lēsts, ka ziņojuma otrajā daļā jau būs konkrētāka informācija. Īsi pirms ziņojuma otrās daļas atklāšanas Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pagarināja sankcijas pret Krieviju. 9. decembrī publiskotais otrais ziņojums apstiprināja pirmajā ziņojumā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga sistēmu Krievijā. Tostarp tika norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas [varianti]. Pierādījumi liecina, ka 12 medaļnieku dopinga testu pudelītes tikušas nesankcionēti atvērtas.

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas skeletona izlase paziņoja, ka boikotēs 2017. gada pasaules čempionātu, ja tas notiks Sočos. Pirms tam par iespējamo boikotu paziņoja Soču olimpiskā čempione skeletonā Elizabete Jarnolda (Lielbritānija) un parādījās informācija par ASV izlasi, savukārt šobrīd šādu variantu apsver arī Dienvidkorejas federācija.

Kā zināms, viens no IBSF lielākajiem sponsoriem ir ietekmīgā Krievijas kompānija "Gazprom".