Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Kalniņu nomaina jau 17. minūtē, ''Dinamo'' sakāve pret Minsku

© Romāns Košarovs/ f64 photo agency

Otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Rīgas ''Dinamo'', kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas spēlē ātri ielaida trīs vārtus un visā mačā piekāpās Minskas ''Dinamo'' ar 1:4. Vienīgos vārtus spēlē rīdzinieku labā guva Māris Bičevskis.

Pirms šīvakara spēles Rīgas ''Dinamo'' pēdējās piecās spēlēs bija izcīnījusi četras uzvaras, bet apstājās tieši pēdējā spēlē, kad nespēja gūt vārtus pret Zagrebas ''Medveščak'' un piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 0:1. 1. novembrī pret Minskas ''Dinamo'' rīdzinieki guva vārtus pašā izskaņā un uzvarēja ar 3:2. Tā bija pirmā spēle ar Sandi Ozoliņu galvenā trenera asistenta amatā.

Jau ar spēles pirmajā minūtēm Minskas ''Dinamo'' spēja veikt spiedienu uz rīdzinieku vārtiem. Piektajā minūtē Jānis Kalniņš glāba pēc Meta Elisona izgājiena, bet divas minūtes vēlāk Minska izmantoja vairākumu - Aleksandra Materuhina metiens no kreisās malas bez ripas apturēšanas, un Kalniņš pārspēts (0:1). Pēc 14 sekundēm Minskas "Dinamo" dubultoja pārsvaru - 2:0. Rīdzinieki samaksāja par kļūdu neitrālajā zonā, un pretuzbrukumu ar metienu tuvajā devītniekā noslēdza pretinieku kapteinis Aleksandrs Pavlovičs.

13. minūtē arī Rīgas ''Dinamo'' tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču spēlēja visai neuzmanīgi un tā arī nespēja izveidot nevienu bīstamu momentu. 17. minūtē Minskas ''Dinamo'' parūpējās par to, lai mājinieku situācija kļūst pagalam bēdīga - metiens no zilās līnijas, kuru vārtu priekšā pielaboja Ņikita Komarovs. Pēc ielaistajiem vārtiem Jāni Kalniņu vārtos nomainīja Jakubs Sedlāčeks, bet pirmajā periodā rezultāts vairs nemainījās.

Otrā perioda sākumā Pjotrs Ščastļivijs mazākumā izskrēja vienatnē pret vārtsargu, bet aizmeta garām. Divas minūtes vēlāk iespēja arī Gunāram Skvorcovam, bet arī viņš Benu Skrivensu nepārspēj. 34. minūtē iespēju garām palaida arī Tims Sestito, bet pretinieki nedaudz vēlāk izmantoja vairākumu - Jevgeņijs Ļisovecs tika līdz vārtu priekšai un Sedlāčeku pārspēja ar metienu tuvajā stūrī, tādējādi pēc 40 minūtēm visai bezcerīgs 0:4.

47. minūtē ceturtos vārtus sezonā guva Māris Bičevskis, kurš vairākumā prasmīgi pielika ripai nūju pēc Mika Indraša piespēles - 1:4. 50. minūtē ''Dinamo'' padevās labs pretuzbrukums, kura noslēgumā nedaudz nepaveicās Gintam Meijam, un rezultāts uz tablo nemainījās. Atlikušajā spēles daļā ''Dinamo'' bija vairākas iespējas vairākumā, izskaņā pat Sedlāčeku nomainīja sestais laukuma spēlētājs, bet rezultāts uz tablo tā arī nemainījās - 1:4 zaudējums.

Rīgas ''Dinamo'' nākamo spēli aizvadīs 26. novembrī ''Arēnā Rīga'' pret Artūra Kuldas pārstāvēto Somijas komandu Helsinku ''Jokerit''.

Rīgas "Dinamo" - Minskas "Dinamo"

Vārti: 6:42 Materuhins (Elisons, vair.) 0:1, 6:56 Pavlovičs (Elisons, Graņāni) 0:2, 16:38 Komarovs 0:3, 33:06 Ļisovecs (vair.) 0:4, 46:11 Bičevskis (K. Rēdlihs, Indrašis, vair.) 1:4
Metieni: 24:37
Soda minūtes: 8:8
Vārtsargi: Jānis Kalniņš (no 16:38 Jakubs Sedlāčeks) - Bens Skrivenss