Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Latvijas čempionei maratonā pozitīvs dopinga tests

© sportacentrs.com

11. novembrī Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ikgadējā kongresā saņemta ziņa, ka šī gada Valmieras maratona uzvarētājai (vienlaikus arī Latvijas čempionei) Kristīnei Kuzņecovai konstatētas pozitīvas dopinga analīzes.

Kristīne varētu tikt diskvalificēta pat uz četriem gadiem un nedrīkst piedalīties nevienā pusmaratonā un maratonā. Tāpat viņai tiek anulēti visi 2016. gada rezultāti šajās distancēs, ziņo skriesim.lv.

Pie vainas izrādījies nu jau bēdīgi slavenais meldonijs, pazīstams ar nosaukumu "Mildronāts". Tas ražots sirds un asinsvadu slimību ārstēšanai, un tā ražotājs ir Latvijas uzņēmums "Grindeks". Meldonijs iekļauts aizliegto vielu sarakstā arī 2017. gadā.

Kristīne Valmieras maratonā uzvarēja ar laiku trīs stundas, astoņas minūtes un 45 sekundes, tuvāko sekotāju Vivianu Kirilovu apsteidzot par nepilnām četrām minūtēm.

Līdz ar Valmieras maratona uzvarētājas diskvalifikāciju par uzvarētāju kļuvusi jau minētā Kirilova (3:12:34), otrā vieta tiks piešķirta Līgai Ārniecei (3:14:14), bet uz trešo vietu Latvijas čempionāta ieskaitē pakāpsies jelgavniece Anastasija Geraseva (3:31:55).

Izmantotie resursi:
Skriesim jaunumi