Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Latvija trīs setos sakauj Izraēlu un garantē vismaz otro vietu grupā

© CEV.lu

Vērtīgu uzvaru 2017. gada Eiropas volejbola čempionāta kvalifikācijā svinēja Raimonda Vildes trenētā Latvijas izlase, kas Horvātijā trīs setos sakāva Izraēlu un garantēja vismaz otro vietu grupā.

Latvijai jau seta sākumā izdevās gūt četrus punktus pēc kārtas un pēc Romāna Sauša un Hermaņa Egleskalna precīzajiem uzbrukumiem panākt 5:1, piespiežot pretiniekus pieprasīt pārtraukumu. Pirmajā tehniskajā pārtraukumā latvieši devās ar 8:4 un pēc tā turpināja palielināt pārsvaru - Ruslana Sorokina viltīgā serve, kuru pretinieki kļūdaini laida autā, deva jau septiņu punktu starpību (15:8). Beigās graujošs 25:15.

Lai arī otrā seta sākumā izdevās izvirzīties priekšā ar 3:1, turpinājums gan šoreiz bija sīvāks un rezultāts svārstījās no neizšķirta līdz Latvijas pārsvaram ar vienu punktu. Pirmajā tehniskajā pārtraukumā Latvijas izlase devās ar rezultātu 8:7, bet līdz otrajam pārtraukumam gan latviešiem izdevās iegūt vērā ņemamu iniciatīvu - 16:11. Seta noslēgumā atkal pārliecinošs 25:18.

Trešā seta sākumā latvieši atkal tika pie vadības ar rezultātu 3:1, taču Izraēla atkal izlīdzināja cīņas gaitu un pēc tehniskā pārtraukuma retu reizi izvirzījās vadībā (9:8), piespiežot Raimondu Vildi ņemt pārtraukumu. Lai arī panervozēt nācās daudz vairāk nekā pirmajos divos, arī trešajā setā uzvara nekur neizpalika - 25:23 setā un 3-0 visā spēlē. Līdz ar šo panākumu Latvija ir garantējusi vismaz otro vietu grupā jeb dalību "play-off" kārtā, taču latvieši vēl pretendē arī uz pirmo vietu, kas dos automātisku ceļazīmi uz finālturnīru.

Galvenā sāncense Slovākija šovakar gan nespēlē un pret mājiniekiem horvātiem tiksies svētdien plkst. 18:30 pēc Latvijas laika. Savukārt rīt slovāki plkst. 16:00 spēlēs pret Izraēlu, kamēr Latvija divarpus stundas vēlāk cīkstēsies ar laukuma saimniekiem. Nosakot vietu secību grupā, vienāda punktu skaita gadījumā nākamie kritēriji būs setu attiecība. Ja arī tā būs vienāda, tad tiks rēķināta mazo punktu attiecība.

Tikmēr Latvijas sieviešu izlase otro sabraukumu Itālijā sāka ar zaudējumu trīs setos Ukrainai (12:25, 9:25, 12:25) un šķīrās pat no teorētiskām izredzēm grupā finišēt labāko divniekā. Rīt plkst. 21:30 pēc Latvijas laika būs jāspēlē ar mājiniecēm itālietēm, bet svētdien plkst. 18:00 kvalifikācija tiks pabeigta pret austrietēm.