Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Sports

Hokeja eksperts: "Krievijas izlases treneri strādā draņķīgi"

© Aleksejs Kudenko, worldcup2016.rsport.ru

Kanādas hokeja eksperts Dons Čerijs (82) ir neapmierināts ar Krievijas izlases treneru darbu Pasaules kausā, jo komandas līderi Aleksandrs Ovečkins un Jevgeņijs Malkins saņem pārāk mazu spēles laiku. Kā zināms, krievu izlases galvenais treneris ir Oļegs Znaroks, viņam palīdz arī Harijs Vītoliņš.

Pasaules kausā Krievijas izlase sāka ar neveiksmi pret Zviedrijai (1:2) un nākamajā spēlē vairs nevarēja atļauties zaudēt. Turpinājumā krievi gan nosargāja uzvaru mačā pret U23 Ziemeļamerikas izlasi (4:3). Grupas pēdējā spēlē Krievija rītvakar spēkosies ar somiem.

"Krievijas hokejisti nav pietiekami spēcīgi, lai spēlētu ar visiem četriem pieciniekiem. Aleksandrs Ovečkins un Jevgeņijs Malkins ir "zirgi", viņiem jāspēlē vairāk. Šajā komandā nevajadzētu būt puišiem, kuri spēlē vairāk nekā Ovečkins un Malkins. Taču tagad tā nav, tāpēc izlasei nekas nesanāk. Treneri strādā draņķīgi," norāda slavenais kanādiešu hokeja speciālists un žurnālists, bijušais NHL klubu galvenais treneris Dons Čerijs.

Pirmajās divās spēlēs uzbrucējs Ovečkins spēlēja attiecīgi 16:25 un 15:03 minūtes, izceļoties ar 1+1 rezultativitātes punktiem. Savukārt uzbrucējs Malkins pirmajos mačos laukumā bija attiecīgi 19:42 un 15:00 minūtes, atzīmējoties ar 0+1. No krievu uzbrucējiem vairāk spēlēja Pāvels Dacjuks (17:19 un 18:57) un Nikolajs Kuļomins (17:16 un 17:51).

Jevgeņijs Malkins: "Esam zaudējuši visās savās olimpiādēs, tāpēc tagad vēlamies atspēlēties Pasaules kausā. Abos gadījumos ir spēcīgas komandas un nav laika iešūpoties, nevis kā pasaules čempionātā."