Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš startē Pasaules kausa tūres finālā

© F64

Kanādas pilsētā Toronto šovakar startēs FIVB Pasaules kausa tūres fināls. Latvijas vadošais pludmales volejbols duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš grupu turnīra pirmajā spēlē tiksies ar pazīstamajiem poļiem Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc pēdējiem turnīriem nav slēpuši, ka fiziski sezona bijusi ļoti sarežģīta. Tāpat arī psiholoģiski. Pēc Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra Sašam un Jānim izdevās iegūt pozitīvas emocijas Longbīčas ''Grand Slam'' turnīrā, kur izcīnīta bronzas godalga, bet vēl nedēļu vēlāk Jūrmalā latvieši ieguva ''CEV Masters'' turnīra zeltu.

FIVB Pasaules kausa tūres finālā piedalās 12 komandas, no kurām astoņas tiek pēc 2015. gada pasaules tūres ranga, kurā uzvarēja Samoilovs un Šmēdiņš, bet vēl četras komandas saņem īpašos ielūgumus jeb ''wild-card''. Latvijas duets spēlēs B grupā kopā ar poļiem Fijaleku un Prudelu, kā arī Nīderlandes spēlētāju Aleksandru Brauveru un Robertu Mēvsenu.

A grupā spēlēs brazīlieši Alisons / Brunu, Latvijas spēlētāju draugi itālieši Ranjēri / Karambula, kā arī meksikāņi Ontiveross / Virgens. C grupā - amerikāņi Dalhauzers / Lucena, kanādieši Binstoks / Šahters un poļi Kantors / Losjaks. D grupā - amerikāņi Burne / Haidens, kanādieši Sakstons / Šalks un brazīlieši Evandru / Pedru.

Samoilovs un Šmēdiņš turnīrā izlikti ar augsto otro numuru un šovakar pirmajā spēlēs cīnīsies pret poļiem Fijaleku un Prudelu (10.). Pret Polijas duetu savstarpējās spēlēs Latvijas duetam ir praktiski izcila bilance - deviņās spēlēs mūsējie guvuši astoņas uzvaras, pie tam 2016. gadā gūtas trīs uzvaras tikpat spēlēs. Vienīgais zaudējums pret Fijaleku un Prudelu piedzīvots 2015. gadā Olštinā grupas spēlē.

Mača sākums pret Polijas duetu šovakar pulksten 19:30 pēc Latvijas laika. Pret Brauveru un Mēvsenu mūsējie spēlēs 16. septembrī pulksten 22:00.